Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Æteriske olier - det gode husråd

Slap af med æterisk lavendelolie
Snesevis af forsøg har vist, at duften af lavendel mindsker stress - til dels ved at reducere mængden af cortisol i kroppen. "Du bør undgå duftlys og luftfriskere, fordi begge dele kan indeholde skadelige stoffer, og i stedet snuse til en frisk lavendelkvist eller nogle få dråber æterisk olie på en vattot i 2-3 minutter", siger Susan Shields, sygeplejerske og certificeret aromaterapeut ved Texas Health Harris Methodist Hospital i Fort Worth. Hvis du ikke kan lide lavendel, så prøv olibanumolie, som har en lignende virkning, tilføjer hun.

Snif noget æterisk pebermynteolie
I en række igangværende forsøg har forskere ved Wheeling Jesuit University i West Virginia fundet en forbindelse mellem pebermynte og øget årvågenhed. I et af forsøgene var personer, der lugtede til pebermynte i 1-2 timer, mindre udmattede efter en simuleret køretur end kontrolgruppen, der ikke fik duftpåvirkning. Dette kan være særligt interessant for personer med fibromyalgi, der har tendens til "fibrohjerne" - problemer med koncentration og hukommelse. "Inhalering af pebermynte øger aktiviteten i den del af hjernen, der får os til at falde i søvn og vækker os om morgenen. Dermed fører den øgede stimulation til større opmærksomhed og mere energi", lyder det fra forsøgsrapportens forfatter Bryan Raudenbush.

Han har desuden påvist, at personer, der indånder pebermynte-duftende luft, er mindre sultne og indtager 2.800 færre kalorier om ugen end kontrolgruppen, der ikke var i nærheden af mynte. Og når det gælder om at reducere presset på vores knagende led, tager vi imod alle de gode råd, vi kan komme i nærheden af!

Ref.: Arthritis Today, marts/april 2013.

Eukalyptusolie mod pollen
Eukalyptusolie er et godt husråd mod pollenallergi - og du kan selv lave en næseolie. Kom en dråbe eukalyptusolie i 10 ml spiseolie. Dyp en vatpind i blandingen og fugt indersiden af næseborene.

Lavendelolie, æterisk, 20 ml
Anvendelse: Aromaterapi, duftolie, luftfrisker i støvsuger, saunaolie og kosmetik. Må aldrig anvendes ufortyndet.

Pebermynteolie, æterisk, 20 ml. Se også Japansk Pebermynteolie
Anvendelse: Aromaterapi, duftolie, kosmetik og som luftfrisker i støvsuger. Må aldrig anvendes ufortyndet.

Eukalyptusolie, æterisk, 20 ml.
Ingredienser: Eukalyptusolie, asterisk. Indeholder naturligt følgende parfumestoffer, som kan være allergifremkaldende: Eukalyptol og D-limonen.
Anvendelse: Aromaterapi, duftolie, som smagsgiver i fødevarer, saunaolie, kosmetik og som luftfrisker i støvsuger. Må aldrig anvendes ufortyndet.

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012