Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

D-vitamin og fremskreden prostatakræft

Rebecca Gilbert med flere har lavet en undersøgelse over indholdet af D-vitamin hos prostatakræftpatienter og raske. Som mål for D-vitaminindholdet brugte de indholdet af 25-hydroxyvitamin D i blodet. De kunne ikke påvise nogen forskel mellem prostatakræftpatienter og raske med hensyn til D-vitamin i blodet. Derimod var der en klar forskel mellem de kræftpatienter, som havde en lokal kræft, og dem, der havde en kræft med metastaser. De med metastaser havde et meget lavt indhold af D-vitamin i blodet. Ligeledes var det sådan, at patienter med Gleason score over 7 havde et klart lavere D-vitamin i blodet end dem, der havde under 7.

Det er ikke klart, hvad årsagen er til dette. Der er umiddelbart flere muligheder. Der er undersøgelser, der viser, at hormonufølsomme kræftceller udsender et enzym, der nedbryder D-vitaminer, som vil medføre lavt indhold af D-vitamin i blodet. Det er også muligt, at det er lavt D-vitamin, som medfører, at immunsystemet ikke kan holde kræften nede. Det kan også være en kombination af de to muligheder, idet de vil forstærke hinanden.

Hvad der end er årsagen, er det endnu et indicium på, at det er vigtigt, at man med prostatakræft sørger for at indtage rigeligt med D-vitamin. Jeg tager selv 500 mcg D-vitamin pr. dag, for at holde mit 25-hydroxyvitamin D i blodet oppe. Højere indtag vil jeg ikke anbefale.

Karl Favrbo

D-vitamin er vigtigt for kroppens optagelse og omsætning af kalk samt for styrkelse af knogler, muskler og immunforsvar. Den stærkeste dosis får du ved at vælge SUPER D3. Tabletten indeholder 85 mikrogram. Ugeskrift for Læger udnævnte i sommeren 2009 MEGA D3 som den bedste i forhold til konkurrenterne både med hensyn til pris og dosis.

Natur-Drogeriet A/S har på baggrund af ny forskning lanceret markedets stærkeste SUPER D3 tablet på 85 mikrogram.

Reference:
Gilbert R, Metcalfe C, Fraser WD, Donovan J, Hamdy F, Neal DE, Lane JA, Martin FIM: Association of circulating 25-hydroxyvitamin D with prostate cancer diagnosis, stage and grade. Int J Cancer. 2011 Oct 27. doi: 10.1002/ijc.27327. [Epub ahead of print].

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012