Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Spis mere protein - og tab dig!

Ifølge International Food Information Council Foundation er 50% af alle forbrugere interesserede i at inkludere mere protein i deres kost, og 37% mener, at protein hjælper på vægttab.

l et nyt forsøg offentliggjort i maj/juni 2013-udgaven af Journal of Nutrition Education and Behaviour har forskere fundet frem til, at en relativt stor gruppe kvinder, der spiste mere protein for at hindre vægtøgning, rent faktisk rapporterede om vægttab.

l et bredt udsnit af befolkningen undersøgte forskere fra University of Minnesota 1.824 midaldrende kvinder (40-60 år) med henblik på at

  • beskrive kvindernes opfattelse af proteinkilder og -behov
  • fastslå den rapporterede frekvens ved at spise mere protein for at forebygge vægtøgning
  • sammenligne det rapporterede proteinindtag med den rapporterede frekvens ved at spise mere protein for at forebygge vægtøgning.

De fleste kvinder var i stand til korrekt at identificere gode proteinkilder, og hovedparten kunne desuden angive den procentdel af det daglige energiindtag, som skal komme fra protein. 43% af kvinderne (og mere end halvdelen af de svært overvægtige kvinder) rapporterede, at de spiste mere protein for at forebygge vægtøgning. Dette havde en sammenhæng med selvrapporteret vægttab over en periode på to år. To faktorer med indflydelse på den effektive anvendelse af denne praksis var mængden af indtaget protein og kvindernes indsats for at kontrollere vægten.

Ifølge Noel Aldrich, forfatter til forskningsrapporten, havde de deltagere, som rapporterede om vægttab i forbindelse med indtagelse af mere protein, et proteinindtag, der var konsistent med det fokus på protein, som Dietary Guidelines Advisory Committee kom med i 2010. Han siger: "Oplysning vedr. proteinbehovet i kosten kan være med til at fremme denne praksis. Kvinder kan have behov for mere information om proteinernes energiindhold og effektive valg af proteinkilder til at fremme proteinindtaget som en måde at kontrollere vægten på. l betragtning af, at hovedparten af amerikanerne lider af overvægt, er det væsentligt at finde de mest effektive måder og faktorer i forbindelse med vægttab og forebyggelse af vægtøgning".

Læs også:
Amino-Complex Valleprotein
Amino Complex Valleprotein bremser sulten
Amino Complex Valleprotein - en superstar blandt næringsstofferne
Valleprotein - hvordan virker det?
Hampprotein - en værdig konkurrent til valle?
Valleprotein beskytter mod prostatakræft
Amino Complex Valleprotein ved knogletab og kræft
Valleprotein er godt for ældre
Valle som nitrat/nitritkilde
Protein - 10 hårde facts

Reference: Journal of Nutrition Education and Behavior, maj/juni 2013.

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012