Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Liponsyre: En ny behandling af sclerose og andre kroniske betændelsessygdomme

Den naturligt forekommende antioxidant liponsyre (LA) blev i første omgang beskrevet som en essentiel cofaktor i omdannelsen af pyruvat til acetyl-CoA, et væsentligt led i åndedrætsfunktionen.

LA regnes for at være et stof med mange biologiske funktioner. Sammen med dets reducerede form dihydroliponsyre (DHLA) er LA i stand til at reducere og genbruge cellulære antioxidanter, f.eks. glutathion, og kelere zink, kobber og andre transitionsmetal-ioner og tungmetaller. LA kan desuden neutralisere reaktive ilt- og nitrogenarter.

Ved at efterligne insulin stimulerer LA glukoseoptaget i mange forskellige celletyper, og stoffet kan modulere insulinsignaleringen. P38 og ERKMAP-kinase-stierne, AKT og NFkappaB reguleres alle af LA. Desuden aktiverer LA prostaglandin-receptorerne for EP2 og EP4 til at stimulere produktionen af det lille molekyle cyklisk adenosin 5' monofosfat (cAMP).

Disse meget forskelligartede funktioner tyder på, at LA kan være effektivt til at behandle sygdomme med relation til iltningsbelastning. Denne artikel gennemgår de biokemiske egenskaber ved LA, stoffets antioxidante egenskaber, dets evne til at modulere signaloverførselsstierne og de nye fremskridt, der er gjort med hensyn til udnyttelsen af LA som et behandlingsmæssigt alternativ ved multipel sclerose, Alzheimer's og diabetisk neuropati.

Kilde: Salinthone S, Yadav V, Bourdette DN, Carr DW: Lipoic acid: a novel therapeutic approach for multiple sclerosis and other chronic inflammatory diseases of the CNS. Endocr Metab Immune Disord Drug Targets, juni 2008;8(2):132-42.

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012