Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Hvidløg reducerer risikoen for lungekræft med 44%

Et nyt, kinesisk forsøg tyder på, at rå hvidløg kan virke beskyttende mod lungekræft - selv for rygere.

Forskere ved Jiangsu Provincial Centre for Disease Control and Prevention hævder at have fundet en sammenhæng mellem indtagelse af rå hvidløg og forebyggelse af lungekræft. De siger, at "hvidløg potentielt kan fungere som kemopræventivt stof mod lungekræft".

Forsøget tyder på, at selv rygere kan reducere deres risiko for lungekræft med omkring 30% ved at spise rå hvidløg to eller flere gange om ugen. Ca. 85% af alle lungekræftdødsfald i Storbritannien skyldes tobaksrygning, viser tal fra Cancer Research UK.

Candolic hvidløgskapsler - rå hvidløg i praktisk, lugtdæmpet form, dokumenteret bakteriedræbende!

Forskerne gennemførte standardiserede, personlige interviews i Kina med 1.424 lungekræftpatienter og 4.543 raske kontrolpersoner. Formålet med disse interviews var at få informationer om deltagernes kost og livsstil - særligt hvor meget hvidløg de spiste, og om de røg. Tidligere er hvidløg sat i forbindelse med beskyttelse mod kredsløbssygdomme og immunforsvarsproblemer.

Ifølge forskerne er der "basis for mere dybtgående forskning i hvidløgets aktive stoffer som en mulig kemoprævention af lungekræft".

Kosttilskudsmuligheder
Ifølge forskerne er diallyl-sulfid - et stof, der udløses, når en hvidløgsknop deler sig i fed - formentlig årsagen til hvidløgets forebyggende egenskaber. Diallyl-sulfid er et nedbrudt produkt af allicin, et antibiotisk og svampedræbende stof, der stort set forsvinder, når hvidløget anvendes i madretter eller syltes. Forsøget koncentrerede sig primært om hvidløg i dets rå form, men det kan også indtages som kapsler, olie, pulver og i syltet form - eller i maden.

Hvidløg (allium sativum) er et vigtigt stof i den kinesiske medicin, og det findes i mange traditionelle lægemidler og traditionelle kinesiske præparater (TCM). Men også uden for Kinas grænser besynges hvidløgets sundhedsfremmende egenskaber. WHOs retningslinjer anbefaler en dosis på ca. et fed frisk hvidløb om dagen for en voksen. I Tyskland er hvidløgstabletter godkendt som lægemiddel, og her ordineres det ofte til behandling af åreforkalkning.

Kilde: American Association for Cancer Research

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012