Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Visse kostmønstre mindsker risikoen for Alzheimer's

En artikel i juni 2010-udgaven af Archives of Neurology beskriver resultaterne fra en gruppe forskere ved Columbia University. En række specifikke fødevarer giver færre tilfælde af Alzheimer's, når de indgår som en regelmæssig del af kosten.

Forsøget omfattede 2.148 deltagere rekrutteret i 1992 og 1999 til det såkaldte Washington Heights-Inwood Columbia Aging Project. De gennemgik fysiske og neurologiske undersøgelser lige efter tilmelding og hver 15. måned i gennemsnitligt fire år, hvorefter man diagnosticerede tilfælde af demens. Fødevareindtag, rapporteret via kostspørgeskemaer, i løbet af det forudgående år før den indledende vurdering, blev kategoriseret af forskere til 30 grupper baseret på kostsammensætning.

I løbet af opfølgningsperioden fik 253 deltagere diagnosticeret Alzheimer's. Forskerne fandt frem til, at et kostmønster med relativt store mængder salatdressing, nødder, fisk, tomater, fjerkræ, frugt og korsblomstrede, mørkegrønne bladgrønsager, samt små mængder fedtholdige mælkeprodukter, rødt kød og indmad og smør gav en lavere risiko for at udvikle sygdommen. De personer, hvis indtag af disse fødevarer lå blandt de øverste tredjedel, havde 38% lavere risiko for Alzheimer's sammenlignet med dem, hvis indtag lå blandt den nederste tredjedel.

"Der kommer flere og flere epidemiologiske beviser for en sammenhæng mellem kost - en af de miljømæssige faktorer, der er lettest at ændre på - og risikoen for Alzheimer's", skriver Yian Gu, PhD, og hans kolleger. "Således er B12-vitamin og folsyre homocystein-relaterede vitaminer, som måske har en indvirkning på Alzheimer's via deres evne til at reducere det cirkulerende homocystein-niveau. E-vitamin kan forebygge Alzheimer's via dets stærke antioxiderende virkning, og fedtsyrer kan have en relation til demens og kognitiv funktion gennem åreforkalkning, blodpropper eller inflammation via en virkning på hjernens udvikling og membranfunktion eller via ophobningen af beta-amyloid".

"Vores resultater støtter yderligere undersøgelse af kombinationsbaseret kost til forebyggelse af dette væsentlige sundhedsproblem for befolkningen".


Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012