Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ingefær mod sure opstød

Ingefær kan være et bedre middel mod dårlig fordøjelse og sure opstød end syreblokerende medicin. Et forsøg offentliggjort i tidsskriftetMolecular Research and Food Nutrition sammenlignede syreblokkeren Lansoprazole og ingefær for deres sår- og Helicobactor pylory-hæmmende egenskaber.

Forsøget viste, at ingefær var bedre til at hæmme syreproduktionen end Lansoprazole. Ganske vist giver den syreblokerende medicin omgående lindring, men den har skadelige bivirkninger, som fjerner naturlig mavesyre fra kroppen. Det påvirker den måde, hvorpå kroppen nedbryder fødevarer og optager næringsstoffer og mineraler, hvilket kan forårsage clostridium-infektion, diarré, lungebetændelse, knoglebrud, mavelæsioner og kræft.

Medicin, der enten fjerner eller påvirker mavesyren, deaktiverer også de såkaldt proteolytiske enzymer, der er nødvendige for nedbrydning af fødevarer og beskytter mod infektion. Men ingefær indeholder en stor mængde proteolytiske enzymer og har bakterie-, virus- og parasithæmmende egenskaber.

Det skal bemærkes, at forsøget fokuserede på isolater af ingefærroden, og at indtagelse af hele planten ikke fjerner symptomerne omgående, som Lansoprazole er i stand til. Men at lade ingefær indgå i en kost, der omfatter mange hele fødevarer, er måske at foretrække til at beskytte mod og hæmme sure opstød.

Læs også:
Ingefær kapsler effektiv mod transportsyge
Ingefær - roden til alt godt
Comfort Complex med ingefærrod
Complex ingefær i kapsler hæmmer prostatakræftIndiske krydderier kan beskytte mod hjerteanfald
Ingefær reducerer kvalme som følge af kemoterapi

Kilder:
Sayer Ji. Can Ginger Beat Out The Multi-Billion Dollar Acid Blockers? 19. august 2012.
Siddaraju N og Dharmesh M. Inhibition of gastric H+, K+-ATPase and Helicobacter pylori growth by phenolic antioxidants of Zingiber officinale. Mol Nutr Food Res, marts 2007; 51(3):324-32. PMID: 17295419.

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012