Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Resveratrol kan styrke blodomløbet hos svært overvægtige

Daglige tilskud af resveratrol kan styrke blodomløbet og have en sundhedsfremmende virkning på hjertet, viser et nyt forsøg.

75 mg resveratrol om dagen forbedrer den såkaldte flow-medierede dilatation (FMD) - et mål for blodstrøm og status på karsystemet - med 23%, skriver Journal of Hypertension. Desuden påviste forskerne fra University of South Australia under ledelse af professor Peter Howe, at virkningen var størst lige efter indtagelse af tilskuddet - med forbedringer på helt op til 35% i FMD.

Sundhedsfremmende for hjertet
Resveratrol, som er et stærkt polyfenol med svampedræbende egenskaber, er ofte blevet fremhævet som det biologisk aktive stof, der findes i vindruer og rødvin, og i særlig grad sat i forbindelse med det såkaldte 'franske paradoks'. Denne betegnelse, som første gang blev anvendt af dr. Serge Renaud fra Bordeaux University i 1992, beskriver det fænomen, at der i Frankrig kun er et lavt antal tilfælde af hjertesygdom og fedme - på trods af, at franskmændene spiser en kost med et relativt højt fedtindhold og drikker en del vin.

Andre forsøg med resveratrol alene har vist, at stoffet kan virke kræft- og betændelseshæmmende, have en gavnlig indvirkning på kredsløbet, modvirke diabetes, fremme energien og beskytte mod Alzheimers.

Forsøget i detaljer
Professor Howe og hans team rekrutterede 28 svært overvægtige, men i øvrigt raske voksne (gennemsnitligt BMI: 33,3 kg/m2) og inddelte dem i to grupper, der fik hhv. dagligt tilskud af resveratrol eller placebo i en periode på seks uger.

Resultaterne viste, at resveratrol gav signifikante forbedringer af FMD, mens der ikke blev observeret ændringer i BMI og blodtryk. "Dagligt indtag af resveratrol blev tålt godt af alle, og stoffet har potentiale til at sikre et sundt kredsløb hos svært overvægtige voksne", konkluderer de.

Forskerne var tilknyttet Sansom Institute for Health Research, University of South Australia, DSM Nutritional Products og University of Newcastle (Australien).

Reference:
Wong RH, Berry NM, Coates AM, Buckley JD, Bryan J, Kunz I, Howe PR. Chronic resveratrol consumption improves brachial flow-mediated dilatation in healthy obese adults. Journal of Hypertension, offentliggjort online forud for trykning, doi: 10.1097/HJH.Ob013e328362b9d6.

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012