Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Essiac - en canadisk te kræft

Som nævnt i TIDSLERNE nr. 3 har "The Canadian Breast Cancer Initiative" udgivet en række rapporter om forskellige alternative behandlinger. En af rapporterne handler om Essiac, en gammel indiansk plantemedicin, der er blevet anvendt i Canada siden 1920'erne.

Medicinen består af fire planter (i nogle variationer af mere end disse fire planter): Arcticum lappa, Rheum palmatum, Rumex acetosella og Ulmus fulva eller Ulmus rubra.

I 1920'erne blev opskriften givet til en canadisk sygeplejerske, René Caisse af en medicinmand fra Ojibwa stammen. Hun gav medicinen navnet Essiac (hendes efternavn stavet bagfra) og brugte den i mere end 40 år. Hun gav medicinen dels som te, dels som indsprøjtninger nær ved eller direkte ind i svulsten. Medicinen sælges i Canada både som et registreret varemærke Essiac tm. og under navnet Flor-Essence, hvori der indgår flere urter end de fire oprindelige, idet René Cassie arbejdede videre med opskriften.

I den canadiske rapport hedder det, at der findes laboratorieundersøgelser, der viser biologisk aktivitet af hver af de fire hovedurter. Nogle undersøgelser af cellekulturer i laboratoriet og dyreforsøg har vist, at de enkelte planter kan hæmme kræftsvulsters udvikling. Der er også undersøgelser, der ikke viser effekt. Det ser ud til, at laboratorieundersøgelserne er udført på de enkelte planter hver for sig, og ikke på den specielle kombination. I plantemedicin i almindelighed lægges der stor vægt på planternes samvirkende effekt. Der er da også af René Caisse udført laboratorieforsøg med det samlede præparat, men undersøgelserne er ikke offentliggjort. Der er rapporteret om en del enkeltstående tilfælde af effekt på mennesker, men ikke udført kliniske forsøg.

Den canadiske rapport konkluderer, at der er svage beviser for effekt, kun få eksempler på bivirkninger (kvalme, diarré), og det er et vidt udbredt middel, der er blevet ufuldstændig undersøgt.

I Danmark sælges "René Caisse's urterne", der består af de fire oprindelige urter, af Natur-Drogeriet A/S (kan købes i Matas og helsekostforretninger).

Set i TIDSLERNE, nr. 4, 1997.

Læs også:
René Caisse’s the
René Caisses immunstyrkende te
Fra René Caisse's eget arkiv

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012