Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Resveratrol kan beskytte hjernen efter et slagtilfælde

l en artikel offentliggjort online 8. april 2010 i tidsskriftet Experimental Neurology rapporterer forskere fra Johns Hopkins University om en beskyttende virkning ved resveratrol mod skader forårsaget af slagtilfælde.

Rødvins-Resveratrol Complex - virksom, naturlig og uden alkohol og svovl.

Resveratrol er et polyfenol, der findes i rødvin, blå druer og andre plantefødevarer, og det menes at være årsagen til mange af de sundhedsfremmende egenskaber, der forbindes med at drikke vin.

"Epidemiologiske og eksperimentelle rapporter har sat mild-til-moderat indtagelse af vin og/eller vindruer i forbindelse med en lavere risiko for skader i hjertets, hjernens og de perifere kar", bemærker forfatterne i deres indledende bemærkninger.

Professor i anæstesiologi og intensivmedicin ved Johns Hopkins University School of Medicine, Sylvain Doré, PhD, gav en gruppe mus en beskeden dosis resveratrol to timer forud for fremkaldelse af iskæmisk slagtilfælde. Blandt de dyr, der fik stoffet, skete der færre hjerneskader sammenlignet med mus, som ikke fik resveratrol. Forskerne fandt frem til, at resveratrol øger niveauet af heme-oxygenase, et enzym, der beskytter neuroner i hjernen. Denne beskyttelse sås ikke hos mus, hvor heme-oxygenase selektivt blev fjernet, eller i dyrkede musenerveceller behandlet med en heme-oxygenasehæmmer - hvilket tyder på, at påførelse af heme-oxygenase delvis forklarer resveratrolets virkninger.

"Vores forsøg øger beviserne for, at resveratrol potentielt kan opbygge hjernens modstand mod iskæmisk slagtilfælde", siger dr. Doré. "Resveratrol i sig selv kan måske ikke beskytte hjernecellerne direkte mod skader som følge af frie radikaler, men i stedet kan resveratrol og dets metabolitter få cellerne til at beskytte sig selv".

Yderligere forsøg foretaget af dr. Dorés forskerteam tyder på, at resveratrol også kan indgives efter et slagtilfælde for at forebygge skader. Hvis resveratrolets mekanisme er indirekte, skal der måske ikke en ret stor mængde til at beskytte hjernen. "Det er ikke sandsynligt, at hjerneceller kan have et højt nok lokalt niveau af resveratrol til at virke beskyttende", bemærker dr. Doré. "Men selv en lille mængde kan være nok".

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012