Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

D-vitamin virker her:

Knoglerne
D-vitamin har betydning for den rette kalk-fosfor-balance i blodet og fremmer dermed dannelsen af knoglevæv.

Synet
Mangel på D-vitamin fører til nærsynethed.

Hjerte/kredsløb
Vitaminet har stor betydning for at bevare hjertets styrke og et godt kredsløb. D-vitamin nedsætter markant risikoen for forkalkning. D-vitamin-mangel kan fremskynde forhøjet blodtryk.

Kræft
Risikoen for at udvikle kræft i prostata er stærkt forøget, når indholdet af D-vitamin i blodet er lavt. Ifølge et finsk studie er risikoen hele 70 pct. større hos mænd over 52 år, hvis de mangler D-vitamin.

Sclerose
D-vitamin har stor betydning for nervesystemet. Multipel sclerose ses ikke så ofte i lande, hvor folk får meget sol.

Diabetes
Et stort finsk studie viser, at regelmæssigt D-vitamintilskud i det første leveår nedsætter diabetes-risikoen med 80 pct. i de 30 første leveår.

Tilskud
Der er stor uenighed blandt forskere om, hvad den optimale dosis D-vitamin i form af kosttilskud er, hvis man vil forebygge hukommelses-problemer. Et canadisk studie peger på, at ældre bør tage helt op til 5.000 I.E. (internationale enheder) = 125 mcg om dagen for at være på den sikre side.

Sundhedsstyrelsen har imidlertid advaret imod at tage mere end 50 mcg om dagen i længere tid.

 

EU's Scientific Committee on Food har fastlagt en øvre sikker grænse for dagligt indtag, som er 50 mcg for voksne (inkl. gravide og ammende) og børn fra 11 år, og 25 ug for børn op til 10 år.

Natur-Drogeriets D-vitamin præparater er af Ugeskrift for Læger (22. juni 2009) blevet anbefalet som Danmarks billigste.

Natur-Drogeriet A/S forhandler D3 -vitamin i tre forskellige styrker: 10 mcg (400 I.E.), 35 mcg (1.400 I.E.) og 85 mcg (3.400 I.E.).

Kilder: Sundhedsstyrelsen m.fl.

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012