Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Æbleeddikedrik kan være med til at holde styr på blodsukkeret

Æbleeddike (acetsyre) bør målrettet integreres i flere fødevarer, siger forskerne bag et nyt forsøg, som viser, at æbleeddike måske kan medvirke til at kontrollere blodsukkeret.

l Journal of Functional Foods rapporterer forskere fra Arizona State University, at daglig indtagelse af 2,4 dl æbleeddike i 12 uger førte til en signifikant reduktion i det fastende blodsukkerniveau sammenlignet med kontrolgruppen. Desuden præsenterede forskerne beviser for en forøgelse af gæringen i tyktarmen hos de deltagere, der indtog æbleeddiken.

"Disse resultater er endnu et bidrag til den voksende mængde af litteratur, der påviser de antiglykæmiske egenskaber ved æbleeddike", skriver Carol Johnston, Samantha Quagliano og Serena White. "Målrettet integration af æbleeddike i kosten - ud over dressing og sauce - kan gøre det lettere at reducere blodsukkerkoncentrationen hos både diagnosticerede type Il-diabetikere og dem, der befinder sig i risikogruppen".

Æbleeddike for sundheden
Æbleeddike står måske ikke øverst på listen over sunde og velsmagende kostvalg, men der er flere og flere beviser for dets sundhedsfremmende egenskaber - fra at være en naturlig fedtbekæmper til at hjælpe producenterne med at reducere mængden af salt i fødevarerne.

Æbleeddike - som er en almindelig, billig husholdningsingrediens - er blevet brugt medicinsk siden oldtiden, forklarer forfatterne. Adskillige forsøg har vist, at æbleeddike i forbindelse med et måltid kan være med til at kontrollere blodsukkeret, men ingen langsigtede forsøg har endnu undersøgt virkningen af daglig indtagelse af æbleeddike på diabetesmarkører på raske personer i risikogruppen.

Forskerne rekrutterede 14 personer i risikogruppen for diabetes type II til at deltage i pilotforsøget. Deltagerne blev tilfældigt inddelt i grupper, der enten fik æbleeddikedrik (2,4 ml pr. dag) eller en æbleeddike-tablet to gange om dagen i 12 uger.

Resultaterne viste, at det gennemsnitlige fastende blodsukkerniveau i æbleeddikegruppen var signifikant lavere end i kontrolgruppen (hhv. -0,91 vs. -0,26 mmol/l). Modsat var der ingen forskelle mellem grupperne, når man målte blodsukker, insulin og glykeret hæmoglobin to timer efter indtagelse af måltidet.

"Dette forsøg med raske personer med risiko for at udvikle diabetes type II viser, at et simpelt kostråd som regelmæssig indtagelse af æbleeddike (1 spsk. i forbindelse med et måltid to gange om dagen) resulterer i en større reduktion af den fastende blodsukkerkoncentration end daglig indtagelse af metformin eller rosiglitazone (hhv. -0,89 vs -0,22 og -0,50 mmol/l)", skriver Johnston, Quagliano og White.

"Virkningen af æbleeddike er specielt bemærkelsesværdig, når man tager pris, adgang og skadevirkning ved farmaceutiske lægemidler i betragtning. Virkningen indtraf inden for første behandlingsuge og holdt sig gennem hele forsøgsperioden. Desuden blev virkningen konstateret uden andre ændringer i kostmønstre", tilføjer de. "Forøgelsen af gæringen i tyktarmen blev konstateret ved målinger af brint- og metanindhold i udåndingsluften. Målingerne tyder på, at æbleeddikens antiglykæmiske virkning delvis har en sammenhæng med dårlig fordøjelse af kulhydrater".


PRODUKTINFORMATION:

Æblecidereddike, 1000 ml, gæringseddike fremstillet af hele æbler, økologisk

Ingredienser flydende: 
Gæringseddike fremstillet af hele, økologiske æbler (æblecidereddike). Ikke tilsat farve, smagsstoffer eller konserveringsmidler.
Anvendelse: Æbleeddike er egnet til dressing, konservering af f.eks. agurker, løg mm.
Anbefalet dosis: 2 spsk. æblecidereddike i et glas vand evt. tilsat honning hver morgen.
Til badning anvendes 1-2 dl pr. bad.
Æbleeddike til fremme af en bedre syre/basebalance.
PS.: Neutral syre/base er 7,0. Kan måles i morgenurinen med Medi-Test Kombi-9, der også giver et sundhedstjek på otte andre organtilstande.
Neutral syre/base er 7,0. Kan måles i morgenurinen med Medi-Test Kombi-9, der også giver et sundhedstjek på otte andre organtilstande. 
Bemærk venligst! Uklarheder (udfældninger) kan forekomme.
 
Æbleeddike Complex, kapsler, 90 stk., 400 mg. Indeholder æbleeddike, chitosan, spirulina, chlorella og blæretang KOSTTILSKUD
Ingredienser kapsler: Æblecidereddike (Malus sylvestris Miller), gelatine (okse), maltodextrin, modificeret stivelse, chitosan pulver, spirulina (Spirulina maxima), chlorella (Chlorella vulgaris), blæretang (Fucus vesiculosus), overfladebehandlingsmidler (magnesiumsalte af veg. fedtsyrer).
Anvendelse: 1-2 kapsler indtages med et glas vand morgen og aften.
Æbleeddike til fremme af en bedre syre/basebalance:
PS.: Neutral syre/base er 7,0. Kan måles i morgenurinen med Medi-Test Kombi-9.
Se: Medi-Test Combi-9
Dåse m. 90 kapsler.

Kilde:
Johnston CS, Quagliano S, White S. Vinegar ingestion at mealtime reduced fasting blood glucose concentrations in healthy adults at risk for type 2 diabetes. Journal of Functional Foods. Offentliggjort online forud for trykning, doi: 10.1016/j.jff.2013.08.003

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012