Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Arrogance i hospitalsverdenen

Dette af patienterne så velkendte begreb er blevet genstand for et debatindlæg i Ugeskrift for læger nr. 43, 1997. Et debatindlæg, som - modsat sædvane - er bragt anonymt! I indlægget støtter en læge den kritik, som filosoffen Peter Kemp har givet udtryk for i pressen, af lægernes behandling af hans kone i de sidste dage af hendes liv. Hospitalslægerne ønskede ikke at lytte til Margrethe Lomholt Kemps personlige mening og opfattelse af situationen, og udviste ingen menneskelig forståelse. Margrethe Lomholt Kemp var selv læge og havde sagt nej til kemoterapi og strålebehandling. Dette forhold har i pressen givet anledning til en højst usmagelig hoveren fra visse læger: Der kan man se, hvordan det går, når man siger nej til lægernes behandling. Det er jo stadig ganske almindeligt, at kræftlæger opfører sig, som om de aldrig havde oplevet, at en af deres egne behandlede patienter er døde. Til genopfriskning af kræftlægernes hukommelse kan det sommetider være på sin plads at anføre, at der i Danmark årligt dør knap 16.000 mennesker af kræft, hvoraf de fleste har fået en lægelig behandling, som ikke hindrede dem i at dø af kræft.

Den pågældende anonyme læge skriver i Ugeskrift for læger, at han som patient har egne erfaringer, der til fulde bekræfter Peter Kemps iagttagelser. "Indlægget skulle gerne være med til at belyse bristen også i den faglige indstilling fra kollegerne i hospitalsverdenen over for patienterne, der ikke bør behandles som computere, men som har tanker og følelser, man ikke bør negligere."

Merete Birkelund, TIDSLERNE 4-1997

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012