Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Multivitaminer + ginseng = Maximum Extra hjælper kræftpatienter

Maximum Extra – den særlige multivitamin/mineraltablet med ginseng har nu fået videnskabens blå stempel for, at den hjælper kræftpatienter.

Et stort amerikansk studie konkluderer, at multivitaminer giver mænd et mindre, men klart fald i risikoen for kræft på i alt 8%. ”Rapporten er meget redelig i sin gennemgang af de andre forskningsresultater på området. Sammen med det faktum, at den er så omfattende og grundig, gør rapporten til et vigtigt indlæg i debatten”, fastslår overlæge Iben Holten fra Kræftens Bekæmpelse. I studiet brugte man multivitaminpiller, der indeholder både vitaminer og mineraler i et forhold svarende til anbefalingerne for personer over 50.

Et andet studie fra Mayo Clinic Cancer Center i Minnesota (USA) viste, at ginsengkan modvirke den udprægede træthed, som mange kræftpatienter oplever i forbindelse med behandlingen af deres sygdom og efter endt behandling (fatigue). Resultatet er blevet offentliggjort på den årlige kongres for American Society of Clinical Oncology.

Det giver derfor god mening at bruge et kosttilskud som Maximum Extra. Industrialiseringen af vores fødevarer forringer i allerhøjeste grad kvaliteten. Det er tankevækkende, at vores mad produceres mere og mere kunstigt. Det er også tankevækkende, at de fleste mennesker mangler vitaminer og mineraler, der er nødvendige for at bevare sundheden og undgå træthed og dårligt humør.

Hvis du vil have den bedste og mest naturlige multivitamin- og mineraltablet, så prøv helsebranchens favorit Maximum Extra. Maximum Extra indeholder et væld af sunde kostsubstanser, foruden ginseng også en urtebase af aloe vera juice, ingefær, gelé royal, guarana, spirulina, chlorella og grøn byg. Det gør Maximum Extra til Danmarks bedste kostforsikring.

Multivitamin-/mineraltilskud - nyt håb for patienter med invasiv brystkræft
Indtagelse af et tilskud af multivitaminer og mineraler kan øge chancerne for overlevelse for personer med invasiv brystkræft, viser nye forskningsresultater foretaget af et amerikansk forskerteam.

Forsøget, som er offentliggjort i Breast Cancer Research and Treatment, gennemgik opfølgningsdata for tusindvis af postmenopausale kvinder med invasiv brystkræft. Man vurderede, om indtagelse af multivitamin- og mineraltilskud havde nogen form for positiv indvirkning på antallet af personer, der overlever kræft.

Resultaterne viste, at risikoen for dø af invasiv brystkræft var 30% lavere blandt dem, der tog multivitamin-/mineraltilskud sammenlignet med dem, der ikke gjorde.

"Vores forsøg er et foreløbigt, men spændende bevis på, at multivitamin/mineraltilskud måske kan hjælpe ældre kvinder, der udvikler invasiv brystkræft, til at overleve sygdommen", siger hovedforfatter, professor Sylvia Wassertheil-Smoller fra Albert Einstein College of Medicine of Yeshiva University i USA.

Forsøget i detaljer
Forsøget blev gennemført som led i Women's Health Initiative Clinical Trials og Women's Health Initiative Observational Study. Tilsammen omfatter de to forsøg data fra 161.608 kvinder, der har overstået overgangsalderen. Alle var i alderen 50-79 år ved forsøgets start.

Det her omtalte forsøg fokuserede på 7.728 kvinder, som blev diagnosticeret med invasiv brystkræft i løbet af forsøget og blev fulgt i en periode på gennemsnitligt syv år efter diagnosen. Ved starten af forsøget og de gentagne opfølgningsbesøg gav alle deltagere omfattende information om deres helbred, bl.a. om de havde taget en multivitamin-/mineraltilskud mindst en gang om ugen i løbet af de forudgående to uger. Ca. 38% tog tilskud, og langt de fleste fortalte, at de tog tilskuddene, inden de fik deres brystkræftdiagnose.

I analysen gennemførte forskerteamet en sammenligning af dødelighedstal. Den viser, at kvinder med invasiv brystkræft, som tog multivitamin-/mineraltilskud, havde mindst 30% lavere risiko for at dø af deres sygdom i forhold til de kvinder med invasiv brystkræft, som ikke tog tilskud.

Forskerne tog højde foren række konfunderende faktorer, bl.a. yderligere tilskud, rygerstatus, uddannelse, race/etnisk oprindelse, vægt, evt. depression, alkoholbrug, fysisk aktivitet, alder ved brystkræftdiagnose og evt. diabetes. Men sammenhængen mellem regelmæssig indtagelse af multivitamin-/mineraltilskud og reduceret risiko for at dø var tydelig, selv efter at der var taget højde for disse faktorer.

"Justeringen for disse faktorer styrker vores overbevisning om, at den sammenhæng, vi observerede - mellem indtagelse af multivitamin-/mineraltilskud og en reduktion af risikoen for at dø af invasiv brystkræft blandt kvinder, der har overstået overgangsalderen - er reel", siger Wassertheil-Smoller. "Men der er behov for flere forsøg for at bekræfte, at der reelt ER et årsag-/virkning-forhold her".

Maximum Extra 90/200 tabletter forhandles af Matas og helsekostforretninger. Yderligere oplysninger og referencer på google.dk, wikipedia.org og helsenyt.com

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012