Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Irsk algeekstrakt kan nu også sænke den glykæmiske reaktion

Irske algeekstrakter kan bremse den glykæmiske reaktion og dermed anvendes i funktionelle fødevarer til diabetikere, lyder det i en forskningsrapport offentliggjort i tidsskriftet Food Chemistry.

Ifølge forskerne fra Teasgasc Food Research Center og Irish Seaweed Research Group kan algeekstrakter hæmme to enzymer, som sænker blodsukkeret efter et måltid: a-amylase og a-glucosidase.

"På grund af deres tilgængelighed og stærkt hæmmende egenskaber kan disse algeekstrakter anvendes i funktionelle fødevarer, der har til formål at sænke den glykæmiske reaktion", lyder det i forsøgsrapporten. "De observerede virkninger blev sat i forbindelse med fenolindholdet og den antioxidante aktivitet i ekstraktet, og de koncentrationer, man anvendte lå langt under de toksiske niveauer".

To arter var mere effektive end de andre
Forskerne screenede 15 forskellige algeekstrakter og udvalgte fem brune algearter til deres tests. De fandt frem til to ekstrakter, Fucus vesiculgsus og Pelvetia canaliculata, som er specielt effektive til at hæmme de enzymer, der spiller en rolle for forhøjet blodsukkerniveau.

"Generelt tyder vores resultater på, at brune algeekstrakter kan begrænse udskillelsen af enkle sukkerstoffer fra mavesækken og dermed mindske det forhøjede blodsukker efter et måltid", siger forskerne.

Forsøget blev gennemført som led i det såkaldte Sea Change Strategy, et projekt, der er støttet af den irske regering til udvikling af marine ressourcer i Irland.

Algeforskning
Tidligere forskning har fokuseret på to havalger - Gelidiella acerosa (rød alge) og Sargassum wightii (brun alge) - til brug i kosttilskud, på grund af deres høje indhold af fibre, vitaminer og proteiner. Nogle forsøg har antydet, at der er præbiotisk potentiale for algestoffer.

Projektet HYFFI (Hydrocolloid Derivatives as Functional Food Ingredients), et konsortium bestående af de irske virksomheder Cyber Colloids og Marigot, det skotske Hebridean Seaweed, spanske Industrias Roko og universiteterne i Reading og Ulster, viste ved laboratoriestest, at algefibre øgede mængden af bakterier og bifidobakterier, som kan være gavnlige for menneskets helbred.

Men et senere klinisk forsøg med mennesker omfattende 60 frivillige viste, at de positive ændringer i mikrofloraen var utilstrækkelige til at påvise præbiotisk aktivitet.

Blæretang 90 kapsler, 400 mg
Blæretang kapsler indeholder naturlig jod, der bidrager til:
  • et normalt energistofskifte
  • en normal kognitiv funktion
  • nervesystemets normale funktion
  • vedligeholdelse af en normal hud
  • en normal produktion af skjoldbruskkirtelhormoner
  • en normal skjoldbruskkirtelfunktion
Ingredienser: Blæretang (Fucus vesiculosus), lucerne (Medicago sativa L.), gelatine (okse).
Anvendelse: 1 kapsel daglig.
Blæretang indeholder naturlig jod. 
Havalger er enormt rige på spormineraler og et suverænt godt og billigt tilskud til kosten sammen med den daglige vitaminpille.
Indeholder kun de lovlige mængder jod.
På grund af jodindholdet bør blæretang-kapsler ikke anvendes af gravide og ammende.
Indhold pr. kapsel: 400 mg blanding af havalger (Fucus vesiculosus) og lucerne (Medicago sativa).
Indhold pr. kapsel % af ADT*
Jod 115-220 mikrogram 76-147%
(*ADT= Anbefalet daglig tilførsel)

Kilde: Lordan S, Smyth TJ, Soler-Vila A, Stanton C, Ross RP. The a-amylase and a-glucosidase inhibitory effects of Irish seaweed extracts. Food Chemistry, 141 (2013) 2170-2176.

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012