Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Resveratrol medvirker til at regulere kropsfedt

I en artikel offentliggjort online 12. maj 2010 i American Journal of Clinical Nutrition rapporterer forskere fra University of Ulm i Tyskland, at resveratrol er i stand til at hæmme væksten i fedtceller (adipocytter) i menneskelige cellekulturer.

Rødvins-Reveratrol Complex kapsler - når resveratrol skal være naturlig, virksom, praktisk og prisgunstig!

I deres introduktion til artiklen skriver Martin Wabitsch og hans kolleger, at færre kalorier og udskydelse af aldersrelaterede sygdomme og dødsfald resulterer i reduceret fedtvæv, øget insulinsensitivitet og nedsat kropstemperatur. Mens reduktioner i iltningsbelastning, DNA-skader og celledød længe har været anset for at være de mekanismer, der får kaloriereduktion til at bremse aldring, tyder nye forskningsresultater på aktivering af proteiner kaldet sirtuiner som en kritisk faktor. "Igangværende forsøg viser nu, at reaktionen på kaloriereduktion er en meget reguleret proces, og Sir2 er blevet identificeret som en nøglespiller på det molekylære plan", skriver forfatterne. "Resveratrol kan beskytte mod kostfremkaldt fedme og stofskiftesygdomme som hepatisk steatosis og insulinresistens ved at aktivere sirtuin 1, den kvindelige homolog af gær Sir2".

Ved at undersøge dyrkede menneske-fedtceller påviste forskerne resveratrolets evne til at hæmme spredningen af præ-adipocytter og deres differentiering til adipocytter, som afhænger af Sirt-1. Desuden viste resveratrol sig at nedbryde og hæmme dannelsen affedt. Resveratrol reducerede også udskillelsen i præ-adipocytter af inflammatoriske cytokinerne interleukin-6 og interleukin-8, som er øget hos svært overvægtige.

"Samlet set tyder vores data på, at resveratrol påvirker fedtvævsmassen og funktionen på en måde, der måske positivt påvirker udviklingen af fedme-relateret komorbiditet", konkluderer forfatterne. Komorbiditet er betegnelsen for flere diagnoser hos samme person. "Dermed åbner vores resultater for det nye perspektiv, at resveratrol-fremkaldte intracellulære stier kan være mål for forebyggelse eller behandling af fedme-relaterede, negative endokrine og stofskifterelaterede virkninger".

Health News 2013


 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012