Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

CellE: E-vitamin er en vigtig faktor i kræftbehandlingen


Alfa-tocoferyl succinat er den mest effektive form for E-vitamin til supplerende kræftbehandling - en metaanalyse.

I 1982 blev det slået fast, at alfa-tocoferyl succinat (CellE) var den mest effektive form for E-vitamin sammenlignet med alfa-tocoferol, alfa-tocoferyl acetat og alfa-tocoferyl nikotinat til at fremkalde differentiering, hæmme spredning og sikre apoptose (celledød) i kræftceller, afhængigt af koncentration.

I løbet af de seneste to årtier har adskillige forsøg med kræftceller og dyremodeller bekræftet denne observation hos både gnavere og mennesker. Det mest spændende aspekt ved denne virkning er, at det ikke påvirker spredning af de fleste normale celler. På trods af, at der er offentliggjort adskillige forsøg vedrørende de kræfthæmmende egenskaber ved CellE, har værdien af denne form for E-vitamin ikke tiltrukket sig nogen særligt stor opmærksomhed fra forskere og klinikere. Derfor er der behov for en kritisk gennemgang af stoffets potentielle roller i kontrollen med kræft. Desuden vil en sådan gennemgang kunne give en dybtgående analyse af den eksisterende litteratur på området.

CellE-behandling forårsager omfattende ændringer i gén-ekspressionen, men kun nogle få af dem kan tilskrives differentiering, hæmning af spredning og apoptose. CellE fremmer også den væksthæmmende virkning ved ioniserede stråling, hypertermi, visse kemoterapeutiske stoffer og biologiske reaktionsmodifikatorer på svulstceller, mens de samtidig beskytter normale celler mod nogle af deres negative virkninger. Dermed kan CellE alene eller i kombination med kostmæssige mikronæringsstoffer være nyttig som et supplement til standard kræftbehandling ved at øge tumorreaktionen og måske mindske en del af de skadelige virkninger på normale celler.

Reference:
Prasad KN, Kumar B, Yan XD, Hanson AJ, Cole WC. Alpha-tocopheryl succinate, the most effective form of vitamin E for adjuvant cancer treatment: a review. J Am Coll Nutr, april 2003;22(2):108-17. Center for Vitamins and Cancer Research, Department of Radiology, Campus Box C-278, University of Colorado Health Sciences Center, 4200 East 9th Avenue, Denver, CO 80262 USA.

Health News 2014

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012