Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Vitaminer mod aldringssygdomme

De fleste mennesker i vores del af verden tror, at de får nok af vitaminer og mineraler gennem deres daglige kost, og det er også budskabet fra Fødevarestyrelsen. Men et nyt studie fra Ernærings- og Stofskiftecentret på Children's Hospital Oakland Research Institute i Californien tyder på, at selv små mangler af næringsstoffer kan øge risikoen for aldersrelaterede sygdomme som for eksempel kræft og hjertesygdomme.

Forskerne har undersøgt visse proteiner, der er afhængige af næringsstoffer, for at se hvordan kroppen klarer mangler. De har gennemført forsøg med selen og K-vitamin og observeret, at selv moderat mangel kan føre til mutationer, ændringer af proteiner, der kan føre til dårligere immunforsvar, hjertesygdom og tab af hjernefunktion.

Forskerne konkluderer, at det er nødvendigt at supplere kosten med ekstra vitaminer og mineraler af god kvalitet, blandt andet selen, for at sikre kroppens normale funktioner og forebygge alderssygdomme (FA-SEB Journal).

En anden undersøgelse af data fra 24.000 deltagere, fulgt over en periode på 10 år, viste, at de deltagere, der havde det største indtag af K-vitamin, havde 14 pct. lavere risiko for at udvikle cancer og 28 pct. lavere risiko for cancer med dødeligt udfald, sammenlignet med dem, der indtog den laveste mængde.

Læs også:
MAXIMUM - det bedste vitamin- og mineraltilskud med garanti!
Lacto-vegetarisk vitamin- og mineralguide
Maximum - Danmarks bedste kostforsikring!
Maximum - Danmarks bedste kostforsikring i alt slags vejr
Multivitaminer + ginseng = Maximum Extra hjælper kræftpatienter
Vitaminer og mineraler reducerer dit taljemål
Maximum - Danmarks populære vitaminpille gav eksperter og presse røde ører
Vitaminer: Først ved 2000 kalorier får du nok
Professor anbefaler vitamintilskud

Health News 2014

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012