Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Sundhedsskandale: Genmanipulerede fødevarer fra Monsanto I

Med 2010-høsten har Monsanto planer om at slippe sit seneste "Frankenfood-eksperiment" løs på de amerikanske og canadiske forbrugere – GenuitySmartStax-majs,en ny version af genetisk muteret majs med otte unaturlige gener. Det er den foreløbige kulmination på en overraskende skandale, som langsomt har fået lov at udvikle sig i løbet af de seneste 10 år. l denne periode er andelen af muterede frø fra Monsanto vokset til 90% for soja og 85% for majs - og hvede står næst på listen.

Monsanto tromler ofte andre virksomheder og har tiltrukket sig opmærksomhed i det amerikanske justitsministerium, som er med til at afdække evt. monopoldannelser. Man har brugt millioner af lobbyist­dollars på at få gennemført sine planer, inden de amerikanske forbrugere opdagede, hvad der skete. Monsanto-spiller med musklerne for at trænge verdensmarkedet for fødevarer og korn op i et hjørne. Og en del af denne proces er at ændre fødevarernes grundlæggende natur i en negativ retning.

Der er ikke ret mange, der ville spise Monsantos "mad", hvis de vidste, hvad det er, de spiser. Præsident Obama og hans familie ville ikke spise det. Det ville Bush-familien heller ikke. Selv medarbejdere i en Monsanto-kantine ville sige nej tak. Det lyder måske morsomt, men det er ikke noget at grine ad. Dit helbred og dine børns og børnebørns helbred er i fare. Det kunne være en scene fra en skrækfilm, men det foregår i virkelighedens Amerika. Forestil dig, at din tarm er forvandlet til en Roundup-fabrik, og at andre forkvaklede genetiske signaler langsomt, men sikkert undergraver dit helbred. l modsætning til akut madforgiftning fra smitsomme E.coli-bakterier sker skaderne langsomt og snigende.

Derfor er génmanipulerede fødevarer farlige
Med Monsantos GMO-teknologi (genetisk modificeret organisme) indarbejdes gener fra andre arter i fødevarernes DNA - og dermed ændres de grundlæggende. l nogle tilfælde gør disse gener afgrøderne mere tolerante over for ukrudtsmidlet Roundup, som Monsanto også fremstiller, og i andre tilfælde får disse fremmede gener fødevarecellernes DNA til at producere giftige proteiner, der fungerer som ukrudtsmiddel.

De færreste har det godt med selve ideen bag ændring af fødevarer i et stort genetisk eksperiment med ukendte konsekvenser. Tanken om fødevarer, der producerer sine egne giftstoffer, er ligeså afskyvækkende. Hvem vil spise giftige fødevarer? Og endnu færre har det godt med, at denne teknologi ligger i hænderne på Monsanto - en virksomhed, der har historisk ry for fuldstændigt at se stort på menneskets helbred. Det var Monsanto, som med fuldt overlæg forgiftede vores planet med de skadelige PCB-stoffer.

Selve det at udvikle GMO-korn udgør en sundhedsrisiko. Der anvendes virale promotor-gener i produktionen, og de bliver en del af DNA-blandingen og øger dermed risikoen for nye typer af virussygdomme. En utilsigtet bivirkning ved denne produktionsteknologi er kronisk aktivering eller undertrykkelse af normale gener i modificerede planter. Derved ændres både den faktiske næringsstofstruktur i fødevaren og funktionen i de proteiner, der findes i fødevaren - og det er en meget alvorlig sag.

Hele GMO-produktionsprocessen er uforudsigelig. Det sker en række tilfældige genetiske ting i hver eneste fødevarecelle, der invaderes af mutante gener. Hvert gen har ikke kun én funktion, men interagerer med andre gener, så produktionen af GMO-mad er ikke konsistent, og derfor kan man ikke garantere sikkerheden - særligt når man tænker på, at vores viden om gén-afhængigheder stadig er på spædbarnsstadiet.

At spise fødevarer, der er muteret af fremmede arter, er for at sige det mildt et stort eksperiment. GMO-mutanter kan overføres til de levende bakterier i din fordøjelseskanal - det er påvist i dyreforsøg. Dette kan på negativ vis ændre den måde, dine tarmbakterier opfører sig på, så de kan danne pesticider og blive mere resistente over for immunforsvar og medicinsk behandling. Overføres GMO-mutanterne til en eksisterende infektion i din fordøjelseskanal, kan det være med til at skabe din helt egen, personlige superbakterie.

Fordi proteinerne i GMO-fødevarer er strukturelt anderledes end normale fødevarer, øger de risikoen for allergier signifikant. Allergi er en af de former for inflammation, som formentlig skyldes GMO-fødevarer, men der er mange andre potentielle kilder (bl.a. forkert stofskifte, indbygget toksicitet i fødevarer og pesticid-rester i maden). Disse problemer vil medvirke til at forværre andre former for inflammation, f.eks. forurening og stress, og denne øgede inflammationsbyrde baner vejen for mange andre sygdomme. Det er sandsynligt, at GMO-fødevarer vil have stor indvirkning på graviditetsproblemer og udviklingsforstyrrelser hos børn. På nuværende tidspunkt kan ingen med sikkerhed benægte, at GMO-mad spiller en rolle ved autisme - antallet af autister er steget i takt med brugen af genmanipulation. En analyse af data fra Monsanto har vist, at forskellige typer af GMO-majs gav signifikant inflammatoriske organskader på rotter.

Det har nu vist sig, at indtagelse af store mængder af pesticidrester - Roundup sprøjtes i større og større mængder på GMO-afgrøder - afbryder hormonsystemet. Et nyt forsøg viser, at disse Roundup-rester er meget interaktive med kønshormoner og ødelægger deres funktion. Et østrigsk forsøg fra 2008 viste, at indgivelse af GMO-majs til mus i flere generationer resulterede i fertilitetsproblemer og nyresvækkelse, samt ændringer i stofskiftestier med forbindelse til inflammation, kolesterol og protein.

GMO-afgrøder ændrer også jordens kvalitet drastisk og i negativ retning. Faktisk har man fundet frem til, at jorddyr som orm har GMO-mutante majsgener i deres celler. Dette resultat er betydningsfuldt for os - der er absolut ikke noget, der hindrer, at det også sker hos mennesker. Hvis du vil vide mere om de altødelæggende konsekvenser ved GMO-mad, så læs Jeffrey Smiths bøger Seeds of Deception og Genetic Roulette.

Og nu tænker du så måske: Hvis GMO'er er så farlige at indtage, hvorfor er de så tilladt i vores mad?

Læs videre HER!

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012