Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Sundhedsskandale: Genmanipulerede fødevarer fra Monsanto II

Fortsat...

Virksomhedsnepotisme: Vi er i fare, fordi myndighederne er korrupte
Vi ved nu, at de forskere fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, der oprindelig arbejdede med sikkerheden ved GMO-fødevarer, havde store betænkeligheder, som omfattede allergier, toksiner, negativ effekt på næringstilstanden og nye sygdomme. De tilrådede kraftigt, at man foretog langsigtede forsøg, men blev ignoreret af FDAs ledelse, som i stedet fastslog, at GMO-fødevarer var "substantieltækvivalente" med normale fødevarer. I 1992 offentliggjorde FDA-ledelsen denne politik: "FDA kender ikke til data, der viser, at fødevarer udarbejdet ved brug af disse nye metoder adskiller sig fra andre fødevarer på en meningsfuld eller ensartet måde". Set i bakspejlet var denne politik, som stadig er gældende, en lodret løgn og et svigt af befolkningens tillid.

Sagsanlæg har nu fået de dokumenter, der udtrykker FDA-forskernes betænkeligheder, frem i lyset. Du kan læse dem alle på Biolntegrity.org's webside. Og det at fremskynde markedsføringen af GMO-fødevarer er også et alvorligt brud på forskerverdenens videnskabelige integritet.

l dag er Monsanto en af verdens førende inden for proteomisk teknologi - avanceret analyse af proteinstruktur og -funktion. Italienske proteomik-forskere har allerede uigendriveligt bevist, at GMO-fødevarer er så genetisk forskellige fra normale fødevarer, at man ikke på nogen mulig måde kan anse dem for at være ækvivalente med normale fødevarer. Det ville FDA uden tvivl selv kunne fastslå i løbet af nogle timer. Hvorfor opfører FDAs forskere sig så, som om de har håndjern på?

Et af bedste eksempler på virksomhedsnepotisme er Michael Taylor. Han var FDA-advokat og direktionssekretær for FDAs chef fra 1976 til 1981.1981-1991 arbejdede han for advokatfirmaet King and Spaulding, hvor han fungerede som Monsantos advokat og lobbyist. Han var en af de væsentligste fortalere for tilbagekaldelse af Delaney-klausulen, en lov fra 1958, der forbød indførelse af kendte kræftfremkaldende stoffer i forarbejdede fødevarer - en lov, som Monsanto hadede, og som endte med at blive tilbagekaldt af Clinton i 1996. Taylors hovedansvar på dette tidspunkt var at opnålovmæssig godkendelse af Monsantos genetisk modificerede kræftfremkaldende væksthormon (rBGH). For at afslutte dette arbejde kom Taylor tilbage til FDA i 1991 med titlen Deputy Commissioner for Policy at the Food and Drug Administration. Han var direkte ansvarlig for at skrive FDAs politik om "substantiel ækvivalens", som oprindeligt indvarslede rBGH-æraen og den dag i dag gør det muligt for Monsanto at markedsføre sine genmanipulerede fødevarer, stort set uden at FDA tjekker sikkerheden. Han formulerede også en politik, som forhindrede mælkeproducenter i at informere forbrugerne om, at deres mælk var frit for væksthormon - hvilket i realiteten gjorde det umuligt for forbrugerne at vide, hvad der var i det mælkeprodukt, de indtog.

Efter at have gjort sit beskidte arbejde rejste Taylor fra FDA i 1994 til en stilling hos Monsanto som Vice President for Public Policy med ansvar for Monsantos langsigtede planer. Senere er han blevet udnævnt til Senior Fellow at Resources for the Future og Director of the Risk, Resources and Environmental Management. l denne rolle har han lagt strategien for, hvordan Monsantos GMO-afgrøder skal markedsføres i Afrika, og han har arbejdet tæt sammen med Bill og Melinda Gates Foundation og Rockefeller Foundation. Han arbejdede også tæt sammen med Bush-administrationen og er spydspids i forhold til at hjælpe eliten til at sprede GMO-korn og afhængighed af bioteknologi verden over.

Og du har sikkert gættet det - nu er han tilbage hos FDA i en stilling oprettet af Obama-administrationen: Senior Advisor to the Commissioner, hvor han primært arbejder med fødevaresikkerhed! "Jeg er glad for at kunne hilse Mike Taylor velkommen tilbage til FDA", sagde FDA-kommissær Margaret A. Hamburg, MD, da hun annoncerede Taylors udnævnelse. "Hans ekspertise i fødevaresikkerhedsspørgsmål vil hjælpe os til at udvikle og implementere den forebyggelsesstrategi, vi har behov for for at sikre de fødevarer, vi spiser".

Når nu Monsanto - i samarbejde med Dow - markedsfører sine nye GMO- majs med de ekstra otte gener, kan det ikke overraske, at FDA overhovedet ikke kræver nogen form for sikkerhedstest. Aldrig før er der samtidig ændret otte gener i fødevareceller. Ét gen er rigeligt, tre er forfærdeligt. Men otte??? Det faktum, at FDA ikke kræver, at uafhængige kilder sikkerhedstester denne højest uforudsigelige og farlige teknologi, er ikke til at holde ud at tænke på. Det er ikke en god dag, når ræven fører tilsyn med hønsehuset.

Der er ingen god begrundelse for Monsantos GMO'er
Monsanto og deres samarbejdspartnere som f.eks. Cargill hævder, at de forsøger at give verden mad. l realiteten kunne vi fjerne Monsantos muterede fødevarer i morgen, og verden ville være et mere sikkert sted. Vi kunne også sagtens undvære Cargill, en ureguleret fødevarebank, der profiterer på manipuleringen af fødevaresalget på landmændenes bekostning på en måde, der giver Wall Street baghjul. Der er intet behov for Monsantos GMO-korn. Det har ingen fordele. Det er en industri, der støttes af ikke-valgte bureaukrater og valgte myndighedspersoner, som sidder og modtager lobbymillioner fra Monsanto.

Michael Taylor er blot ét eksempel på virksomhedsnepotisme - der er mange andre. Det amerikanske landbrugsministerium profiterer på, at Monsantos korn ikke kan anvendes til næste vækstsæson. Miljøministeriets manglende regulering af de mængder Roundup, der anvendes i fødevarer, er endnu en skandale. Det handler alt sammen om overskud og kontrol - mens det samtidig underminerer landmændene og afgrødernes biodiversitet og bæredygtighed. l modsætning til, hvad Monsantos og Cargills propaganda siger, øger GMO-teknologien ikke afgrødernes størrelse - se rapporten Failure to Yield fra Union of Concerned Scientists (Sammenslutningen af bekymrede forskere). GMO-afgrøder har også en meget negativ indflydelse på C02-udledningen.

Det faktum, at Obama-administrationen aktivt fremmer Monsantos tiltag, bør bekymre alle amerikanere. Men selvfølgelig - i de sidste 16 år med Clinton og Bush gjorde man også alt for at hjælpe Monsanto, så ikke noget at sige til, at amerikanerne har fået nok. Politikere fra begge partier er til fals for penge - de tjener ikke offentlighedens interesse.

Vi vil have vores mad tilbage - deltag i kampen
Vi kan have en kæmpe indflydelse, og vi kan ændre denne alvorlige trussel mod vores helbred. Lad være med at købe GMO-mad. Det gælder majs, soja og roesukker - og GMO-hvede er lige påtrapperne. Hvis du ikke ved, hvordan du skal undgå GMO-fødevarer og -mærker, så følg de råd, du finder på Jeffrey Smith's Non-GMO shopping guide. Kræv af politikerne, at alle GMO-fødevarer bliver mærket som sådan. Det er ikke kun et politisk spørgsmål - det handler om dit helbred og fremtiden for vores mad.

Health News 2014


 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012