Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

D-vitamin og ingefær kan reducere astmasymptomer

Tilskud af D-vitamin eller ingefærekstrakt kan medvirke til at afhjælpe symptomer på astma, viser det sig fra de tidlige stadier af to nye forsøg.

D-vitamin 
Personer, der har for lidt D-vitamin i kroppen, kan have værre astmasymptomer end de lidelsesfæller, hvis D-vitaminstatus er bedre, viser nye resultater, der tyder på, at vitaminet dæmper aktiviteten i en 'overaktiv' del af immunsystemet hos astmatikere. I Journal of Allergy and Clinical Immunology afslører et britisk for­skerteam, at D-vitamin kan mindske aktiviteten i stoffet interleukin-17, som har en stærk forbindelse til astma, når det tilføjes til blodprøver fra 28 patienter med sygdommen.

Forsøgets leder, professor Catherine Hawrylowicz fra King's College London, siger, at resultaterne er 'meget spændende': "Vi ved, at personer med et højt niveau af D-vitamin bedre er i stand til at kontrollere deres astma - og at denne forbindelse er ganske tydelig. Resultaterne er så positive, at vi tester dette i et klinisk forsøg med steroid-resistente astmapatienter for yderligere at undersøge mulighederne for D-vitamin som potentiel behandlingsform".

Hawrylowicz forklarer, at resultaterne allerede tyder på, at tilskud af D-vitamin en dag kan bruges ikke blot til at behandle personer med steroid-resistent astma, men også til at reducere dosis på steroider hos andre astmapatienter - og dermed reducere risikoen for skadelige bivirkninger.

Ingefær
Samtidig hævder et amerikansk forskerteam, at ingefærstoffer også kan have en gavnlig indvirkning på reduktionen af symptomerne på astma. Forsøget ledet af Elizabeth Townsend fra Columbia University under­søgte, om rensede ingefærekstrakter, som indeholder specifikke stoffer af den krydrede rod, kan medvirke til at fremme den bronkieafslappende virkning hos astmatikere.

Forskerteamet præsenterede deres resultater ved den internationale ATS 2013-konference, hvor de forkla­rede, at de havde undersøgt virkningen af tre separate ingefærstoffer, 6-gingerol, 8-gingerol og 6-shogaol, på vævsprøver af glat luftvejsmuskulatur, som blev provokeret til at trække sig med acetylcholin. Prøverne blev udsat for tre blandinger af ingefærstofferne i kombination med beta-agonisten isoproterenol samt ikke-ændret isoproterenol, og afslapningsreaktionerne blev noteret og sammenlignet.

"Vi påviste, at rensede ingefærstoffer kan arbejde synergistisk med beta-agonister, så den glatte luftvejsmuskulatur afslappes", siger Townsend - og tilføjer, at væv, der behandles med kombinationen af rensede ingefærstoffer og isoproterenol slappede langt mere af end væv, der kun blev behandlet med isoprotere­nol. Ét af de tre ingefærstoffer, 6-shogaol, var mere effektivt end de to andre til at øge den afslappende virkning. "Sammenstillet viser disse data, at ingefærstofferne 6-gingerol, 8-gingerol og 6-shogaol fungerer synergistisk med beta-agonisten om at afslappe den glatte luftvejsmuskulatur, hvilket tyder på, at disse stoffer kan give yderligere lindring af astmasymptomer", tilføjer Townsend.

Natur-Drogeriets D-vitamin præparater er af Ugeskrift for Læger (22. juni 2009) blevet anbefalet som Danmarks billigste.

Natur-Drogeriet A/S forhandler D3 -vitamin i tre forskellige styrker: 10 mcg (400 I.E.), 35 mcg (1.400 I.E.) og 85 mcg (3.400 I.E.).

Health News 2014

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012