Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Resveratrol: USA dominerer det globale resveratrol-marked

En Frost & Sullivan-rapport skønner, at det globale resveratrol-marked ligger på 50,2 mio. dollars, hvoraf 90% stammer fra det amerikanske kosttilskudsmarked.

Ifølge Frost ligger Europa på andenpladsen, mens Stillehavsområdet er det hurtigst voksende mar­ked - med Australien og New Zealand i front. Der skelnes mellem kosttilskudsmarkeder og marke­der for funktionelle fødevarer.

Resveratrol markedsføres ofte som den biologisk aktive komponent i vindruer og rødvin - og stoffet er i særdeleshed sat i forbindelse med det såkaldte ’’franske paradoks”. Dette begreb, som blev ’’op­fundet” i 1992 af dr. Serge Renaud fra universitetet i Bordeaux, er et udtryk for det lave antal tilfæl­de af hjertesygdom og fedme i Frankrig - på trods af, at franskmændene spiser en kost med et tem­melig højt indhold af fedt og drikker en del vin.

Andre forsøg med resveratrol alene har vist, at stoffet virker kræfthæmmende og betændelseshæmmende virkning, fremmer kredsløbet, formentlig virker anti-diabetisk, øger udholdenheden og be­skytter mod Alzheimer’s.

Et længere liv?
Interessen for stoffet eksploderede i 2003, da resultaterne af et forsøg foretaget af David Sinclair og hans team fra Harvard viste, at resveratrol var i stand til at øge gærcellers levetid. Resultaterne, som blev offentliggjort i Nature, blev hilst meget velkommen og tændte masser af håb om, at en anti-aging pille var på trapperne.

Siden da har forsøg med nematode-orm, bananfluer, fisk og mus også sat resveratrol i forbindelse med en øget levetid.

Health News 2014

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012