Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kombination af plantenæringsstoffer dræber brystkræftceller

Et forsøg ledet af Madhwa Raj, PhD, professor i obstetrik og gynækologi ved LSU Health Sciences Center i New Orleans og Stanley S. Scott Cancer Center, har påvist, at en super-cocktail bestående af seks naturlige stoffer i grønsager, frugter, krydderier og planterødder dræbte 100% af brystkræftcellerne i en prøve - vel at mærke uden skadelige bivirkninger på normale celler. Resultaterne, som også afslørede en potentiel behandling af mål-géner, blev offentliggjort i november 2013-udgaven af Journal of Cancer.

Forskerteamet testede 10 kemiske næringsstoffer, der er kendt for deres beskyttende virkning. De findes i fødevarer som broccoli, vindruer, æbler, tofu og gurkemejerod (et krydderi, der indgår i indisk karry). Forskerne udvalgte seks: Curcumin (gurkemeje), isoflavon fra sojabønner, lndo-3-Carbinol fra korsblomstrede planter, C-fycocyanin fra spirulina, resveratrol fra vindruer og quercetin, et flavonoid, der findes i frugter, grønsager og te.

Forskerne påførte disse seks stoffer i biologisk tilgængelige mængder til både brystkræft- og kontrolceller. De testede stofferne både individuelt og i kombination og fandt frem til, at stofferne ikke havde nogen virkning, når de blev indgivet hver for sig. Men i kombination var cocktailen i stand til at undertrykke vækst i brystkræftceller med mere end 80%, hæmme migration og invasion, afbryde cellecyklus og udløse den proces, der fører til celledød - hvilket resulterede, at 100% af brystkræftcellerne i testmaterialet døde.

Cocktailen blev ikke testet mod BRCA1 og BRCA2, men tidligere forsøg har vist, at de er molekylære mål for fire af de seks stoffer. Forskerne har også tidligere påvist, at synergien mellem to af stofferne effektivt kan dræbe æggestokkræftceller.

LSUHSC-forskerteamet omfattede også Andrew Hollenbach, PhD, og David Welsh, MD, og Udai Pandey, PhD. Desuden deltog dr. Shubha Ireland fra Xavier University of Louisiana og dr. Shailaja Raj ved Protegene Corporation.

Læs også:
Super-cocktail dræber alle brystkræft-celler 

Health News 2014

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012