Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

D-vitamin og demens

Vi ved det godt: det er vigtigt at få nok D-vitamin. Vitaminet har en positiv effekt på flere livsstilssygdomme og immunforsvaret generelt, og det er vigtigt for knoglernes sundhed. Omvendt kan mangel på D-vitamin have helbredsmæssige konsekvenser.

Nu har epidemiologer fra University of Exeter Medical School påvist, at mangel på D-vitamin faktisk kan fordoble risikoen for at udvikle demens og Alzheimers. De undersøgte mængden af D-vitamin i blodet hos 1.658 ældre over 65 år uden demens.

Efter seks år havde 171 af deltagerne udviklet demens, og 102 havde fået Alzheimers.

En nærmere gennemgang af resultaterne viser, at ældre med lave mængder af D-vitamin har en 53 procent øget risiko for at udvikle demens. For ældre med alvorlig D-vitaminmangel er risikoen 125 procent højere end for ældre med normale niveauer af vitaminet.

For Alzheimershar de ældre med D-vitaminmangel eller svær D-vitaminmangel en øget risiko for at udvikle sygdommen på henholdsvis 70 procent og 120 procent.

Epidemiologerne understreger, at resultaterne ikke viser, at D-vitaminmangel forårsager demens. Men da D-vitamin i blodet inkluderer vitamin fra både mad, vitaminpiller og sol, skal kliniske forsøg nu undersøge, om det har en effekt at spise eksempelvis fed fisk rig på D-vitamin eller kosttilskud.

Håbet er, at øget D-vitaminindtag kan forsinke eller helt forhindre, at de ældre udvikler demens og Alzheimers.

Natur-Drogeriets D-vitamin præparater er af Ugeskrift for Læger (22. juni 2009) blevet anbefalet som Danmarks billigste.

Natur-Drogeriet A/S forhandler D3-vitamin i tre forskellige styrker: 10 mcg (400 I.E.), 35 mcg (1.400 I.E.) og 85 mcg (3.400 I.E.).

Health News 2014

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012