Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Styr dit blodtryk!

Det er faktisk livsvigtigt at have styr på sit blodtryk, for et ubehandlet højt blodtryk kan have alvorlige konsekvenser for dit helbred. Få gode råd til at sænke og forebygge et for højt blodtryk.
 
Dit blodtryk fortæller, hvor hårdt dit hjerte arbejder. Når det er for højt, er hjertet på overarbejde.

Alt for mange danskere har forhøjet blodtryk – og mange ved det ikke. Det er derfor en god idé at få det checket med jævne mellemrum, så der kan sættes ind, før der eventuelt opstår alvorlige skader. For højt blodtryk kan nemlig ubehandlet forårsage slagtilfælde, blodprop i hjertet eller hjerte- og nyresvigt.

Selvom der findes medicin, som sænker blodtrykket, er det altid sund fornuft at forebygge. Og der er mange ting, man kan gøre for at være god mod sit blodtryk.

Ortomolekylær læge Claus Hancke anbefaler som grundregel, at du sørger for at få en sund kost – gerne middelhavskost – og rigeligt væske (især vand).

Desuden skal du undgå stress, overvægt, rygning og udvise mådehold med hensyn til alkohol. Regelmæssig motion, sex og et harmonisk familieliv har også betydning for dit blodtryk. Det er vigtigt at have det godt med sig selv og andre. For eksempel er det sundest at have en god samvittighed. Så opfør dig ordentligt. Dårlig samvittighed kan belaste, siger han.

Tilskud, der påvirker dit blodtryk
I det hele taget kan det betale sig at se på den psykiske del af din livsstil, når du vil gøre noget godt for blodtrykket. Gode tætte relationer med familie eller venner og en meningsfyldt tilværelse med passende mængder arbejde og fritid sikrer en bedre livskvalitet og gavner helbredet. Det er både livsbekræftende og sundt at føle, at man gør gavn og har værdi for andre mennesker.

At tænke positivt og tro på sit helbred kan fremme kroppens selvhelbredende mekanismer. Hvis man er negativ og har mistet troen på sig selv og sit helbred, gælder det om at søge hjælp til at komme op af hullet hurtigst muligt.

Nogle gange kan det være godt at hjælpe kroppen på vej. Et af de videnskabeligt dokumenterede tilskud kan være en mulighed:

– Det kan være godt med essentielle fedtsyrer, specielt fiskeolie. Magnesium, vitamin-c og -d, ubiqnon-Q10, B6 og folinsyre, lycopen samt bioflavenoider fra frugt og grønt, siger Claus Hancke.

Af Tina Varde, Naturli, 15. marts 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012