Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

B-vitamin i høje doser medvirker til at forebygge Alzheimers

Et nyt forsøg tyder på, at en høj dosis af B-vitaminer kan bremse Alzheimers ved at forebygge, at den midterste tindingelap skrumper. Det er i dette hjerneområde, at sygdommen opstår.

Forsøget, som er udført af Douaud et al. og offentliggjort i Proceedings of the National Academy of Sciences, viste, at denne del af hjernen skrumper langsommere hos personer med mild kognitiv svækkelse, når de tager B-vitaminer.

Forskerne gav 156 ældre med mild kognitiv svækkelse - stadiet før demens eller Alzheimers - en kombination af B12-vitamin (550 mikrogram), 86 (20 mg) og folsyre eller placebo i en periode på to år. Hos de 80 ældre, der fik B-vitamin, påviste man signifikant mindre hjernenedbrydning end i placebogruppen.

Sygdommen udvikler sig otte gange så langsomt
Forsøgsleder David Smith fra Oxford University siger: "Hos personer med et højt homocystein-niveau i de specifikke områder af hjernen, der har med Alzheimer at gøre, udviklede sygdommen sig otte gange langsommere hos de forsøgspersoner, der tog B-vitamin, i forhold til placebo-gruppen. Dette tyder stærkt på, at B-vitamin i betydelig grad kan bremse eller potentielt helt standse sygdomsprocessen hos de patienter, der befinder sig i de tidlige stadier af kognitiv svækkelse".

Forsøgsrapportens forfatter: Potentiel fordel for ældre
Tidligere forskningsresultater har vist, at et øget plasmaniveau af homocystein har en forbindelse til kognitiv svækkelse, Alzheimer og vaskulær demens. Det her omtalte forsøg konkluderede, at B-vitamin-behandling kan reducere plasmaindholdet af homocystein med 29% i gennemsnit.

Smith siger: "Dette understreger vigtigheden af tidlig screening fra 50-års alderen for de første tegn på kognitiv svækkelse sammen med homocystein-tests og potentiel B-vitaminbehandling. Vores forsøg viser, at de, der har et homocystein-niveau over 70 mikromol/l - og det er ca. halvdelen of alle over 65 - kan have stor fordel i form of reduceret hjernesvind ved at tage høje doser of B6-vitamin, B12-vitamin og folsyre, men dette skal helst foregå under medicinsk supervision".

Kilde: Douard G et al. Preventing Alzheimer's disease-related gray matter atrophy by B vitamin treatment. Proceedings of the National Academy of Sciences.

Health News 2015

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012