Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

D-vitamin sænker blodtrykket og risikoen for hjerte-karsygdom

Ny forskning bekræfter den længerevarende mistanke, at et lavt D-vitaminniveau kan forårsage forhøjet blodtryk og øge risikoen for hjerteanfald og herunder slagtilfælde. For hver 10% forøgelse af blodets D-vitaminindhold faldt risikoen for blodtryksforhøjelse med 8,7%.

Tidligere observationsundersøgelser har tydet på, at der fandtes en sådan sammenhæng mellem D vitaminniveauet og hjerte-karsygdom, men korrelation er ikke kausalitet. Med andre ord: At de to fænomener eksisterer samtidig beviser ikke, at D-vitaminmanqel er årsagen. Derudover har kontrollerede lodtrækningsforsøg givet uklare resultater. Der har derfor været behov for en meget stor undersøgelse, der kunne fjerne tvivlen og bevise sammenhængen, hvis den var reel, og det er nu sket.

Den nye undersøgelse er den hidtil største af D-vitamins indflydelse på blodtrykket.

Undersøgelsen blev iværksat af Dr. Vimal Karani fra University College i London og hans kolleger. Forskerne fandt frem til deres konklusioner ved at bearbejde data fra 55 undersøgelser med mere end 155.000 personer fra forskellige centre i Europa og Nordamerika.

Forskerholdet anvendte genetiske variationer - kendt som enkelt-nukleotid-polymorfi eller SNP, som mål for individets D vitamin-status med henblik på at teste for en årsagssammenhæng med blodtryk og forhøjet blodtryk.

Forskerne er meget sikre på deres resultater og har besluttet sig for at undersøge flere årsagssammenhænge mellem D vitaminniveauet og faktorer som kolesterol, sukkerstofskiftet samt C-reaktivt protein, et stof i blodet der benyttes som mål for graden af infektion.

Natur-Drogeriets D-vitamin præparater er af Ugeskrift for læger (22. juni 2009) blevet anbefalet som Danmarks billigste.

Natur-Drogeriet A/S forhandler D3 -vitamin i tre forskellige styrker: 10 mcg (400 I.E.), 35 mcg (1.400 I.E.) og 85 mcg (3.400 I.E.).

Ref.: European Society of Hunan Genetics,"Genetic research clarifies link between hypertension and Vitamin D deficiency" Press release (June 2013).

Health News 2015

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012