Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Grønne bladgrønsager beskytter mod kræft i tyktarmen

En kost, der indeholder mange grønne bladgrønsager, kan næsten halvere risikoen for kræft i tyktarmen, viser et forsøg, der er gennemført af forskere ved universitetet i Liverpool. Resultaterne af forsøget, som er offentliggjort i Gostroenterology, viser, at et dagligt indtag af broccoli, kål, salat og spirer kan reducere risikoen for kræft med 46%.

De grønne bladgrønsager, som blev anvendt i forsøget, indeholder fibre med et højt indhold af galaktose, et sukkerstof, som menes at kunne medvirke til at forebygge, at proteiner kaldet lektiner binder sig til tyktarmens slimhinde og forårsager skader.

Forskerne udspurgte ca. 1.000 personer, hvoraf halvdelen havde kræft, om deres kost. De, der ikke havde problemer med tyktarmen, havde et højere kostmæssigt indtag af grønsager.

Til BBC siger professor Jonathan Rhodes, som ledede forsøget: "De udtalelser om fordelene ved en kost med mange fibre, som har cirkuleret i årevis, har typisk oversimplificeret situationen, så det er ikke overraskende, at der har været forvirring og modstridende rapporter. Dette forsøg giver vigtige beviser for, at sammenhængen mellem kost og tyktarmskræft påvirkes af specifikke kostelementer frem for blot en generel virkning ved fibre".

Rapporten sætter også fokus på de skadelige virkninger ved en kost med et højt kalorietal og store mængder kød.

Ifølge BBC dør ca.20.000 briter årligt af tyktarmskræft.

Kilde: Food Novigator.

Grøn Intensity pulver, 100 g – hvede og bygplantespirer - naturlig & basisk

Ingredienser: Grønne, unge hvede- og bygplanter (spirer), der er tørret og pulveriseret.

Anvendelse: De unge, friske hvede- og bygspirer tørres og bevarer i denne form alle naturlige vitaminer, mineraler, spormineraler, enzymer, proteiner og klorofylstoffer. Alkalisk, således at syredannelse neutraliseres. Grøn Intensity er et højkoncentreret næringstilskud, der tilfører organismen mere råkost-grønt.

Grøn Intensity – sådan får du 5-9 portioner grønt!
Denne righoldige blanding af grønne hvede- og bygspirer indeholder mange gode ting i én teskefuld - vitaminer, mineraler, essentielle fedtsyrer, enzymer, klorofyl og fibre. Og det bedste ved det hele er, at den kun har et lavt indhold af kulhydrater og kalorier – det perfekte tilskud til enhver kost.

Health News 2015

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012