Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Resveratrol anbefales som supplerende behandling for diabetes type II

Personer med diabetes type II bør som supplement til deres almindelige diabetesmedicin tage et tilskud af resveratrol, lyder det fra forfatterne til to nyligt offentliggjorte forsøg.

I det første forsøg undersøgte et forskerteam under ledelse af dr. Ali Movahed fra Bushehr University of Medical Sciences i lran virkningen af resveratrol til sænkning af blodsukkeret ved tilstedeværelse af almindelig diabetesmedicin. I alt 66 forsøgspersoner med diabetes type II blev tilfældigt inddelt, så de indgik i enten en interventionsgruppe, som fik tilskud af resveratrol i en mængde på 1 g om dagen i 45 dage, eller en kontrolgruppe, som fik placebo.

Resultaterne viste, at resveratrol-behandlingen i signifikant grad mindskede det systoliske blodtryk, det fastende blodsukker, blodindholdet af hæmoglobin A1c (HbA1c) og insulin, samt insulinresistensen - samtidig med, at det i signifikant grad øgede mængden af "godt" HDL-kolesterol.

Forfatterne konkluderer: "Nogle af de reduktioner i HbA1c og forøgelser af HDL, som vi iagttog med resveratrol-tilskud, er så signifikante, at de kan sammenlignes med de fordele, vi opnår med antidiabetisk medicin. Andre væsentlige observationer i dette forsøg er, at:

a) 1 g resveratrol om dagen i 45 dage ikke havde nogen negative bivirkninger hos type II-diabetikere

b) resveratrol ikke kun komplementerede standard-behandlingen, men også gav en yderligere beskyttelse (i forhold til antidiabetisk behandling)".

 

I det andet forsøg testede et team under ledelse af Moola Joghee Nanjan, Jagadguru Sri Shivarathreeshwara University College of Pharmacy i lndien 62 patienter med diabetes type II.

Deltagerne blev tilfældigt inddelt i en kontrol- og en interventionsgruppe. Kontrolgruppen fik i en periode på tre måneder kun orale blodsukkersænkede midler, mens interventionsgruppen fik 250 mg resveratrol dagligt sammen med deres orale blodsukkersænkende medicin.

Resultatet var, at resveratrol-tilskuddet førte til en signifikant reduktion i HbAqc, systolisk blodtryk og samlet kolesterol. Men i modsætning til det iranske forsøg havde resveratrol ikke nogen signifikant indvirkning på HDL-kolesterolniveauet.

Forfatterne konkluderede: "Oralt tilskud of resveratrol har dermed vist sig effektivt til at forbedre den glykæmiske kontrol og kan muligvis være et potentielt støttepræparat til behandling og kontrol med diabetes".

 

Kilder:
Movahed A et al. Antihyperglycemic effects of short term resveratrol supplementation in type 2 diabetic patients. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. 2013, 851267.

Kumar BJ, Joghee NM. Resveratrol supplementation in patients with type 2 diabetes mellitus: A prospective, open label, randomized controlled trial. International Research Journal of Pharmacy. 2013;4:245-249.

Health News 2015

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012