Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Hvorledes 10 dages stærk kødspisning virker

Af dr. med. Bircher-Benner

Ved den medicinske klinik i Tübingen havde professor Otfried Müller indført kapillærmikroskopiens forskningsmetode, som er af største værdi for bedømmelse af menneskets sundhedstilstand. Allerede ved 60 ganges forstørrelse ser øjet i huden gennem overhuden eller i læbernes slimhud de mindste blodkars fine hårnålsformede slynger, af hvilke der findes rundt regnet 5 milliarder i menneskelegemet.

Disse kapillærer er at ligne ved organernes og vævenes handels- og udvekslingshavne for tilførsel af næring og bortskaffelse af forbrugt stof. Forsømmes deres tilstand, så forsømmes også vævenes næring og renselse.

Ved mikroskopiske undersøgelser ser øjet også det strømmende blod og kan bedømme, hvor hurtigt det flyder. Under påvirkning af føden forandres blodet, som strømmer gennem kapillærerne. Visse kapillærområder er særlig modtagelige for forandringer af blodet i følge skadelig næring, f. eks. tandkødet og tandnerverne. Beskadigelse af kapillærerne betyder beskadigelse af hele kroppen.

Professor Gänsslen, Otfried Müllers medarbejder, gjorde et kosteksperiment med to studenter, og ved hjælp af kapillærmikroskopet gjorde han følgende iagttagelser. Deres kapillærbilleder blev optaget fotografisk. Begge havde et normalt udseende. I 10 dage fik de hver dag 1500 g kød af forskellig art i rigelig variation. Desuden 30 g sigtebrød og citronvand.

Da de 10 dage var til ende, blev kapillærerne fotograferet igen. Resultat: kapillærerne var udvidet til vide sække, til dels søndersprukne med blødning ud til de omgivende væv. Blodstrømmen var hæmmet, blodet dæmmedes op.

Hos de unge mænd, som fuldt frivilligt havde underkastet sig ernæringsforsøget, viste der sig en skørbugsagtig opsvulmning af tandkødet, som let kom til at bløde. Og huden var blevet påfaldende stærkt rød, - den var, som Gänsslen siger, forvandlet til ”slagterhud”.

Der behøvedes kødfri kost i over en måned for at føre kapillærerne tilbage til deres natur lige tilstand.

I den korte tid af blot 10 dage havde den ensidige kødspisning beskadiget de ungdommelige legemers intimeste og livsvigtigste strukturer, organismens marv så at sige, og dermed også organerne og vævene. Men hvad den ensidige kødspisning her bevirkede på 10 dage, det besørger den daglige kødkost i løbet af 20-30 år.

NY TID OG VI, Nr. 1 – 1973.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012