Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Nigellafrøolie hjælper mennesker og dyr

Ægte sort kommenolie - i Danmark kendt som Nigellafrøolie - kommer fra en 1-årig urt, der kan blive fra 30-80 cm høj og blomstrer fra juni til august. De sorte, trekantede frø sidder i en kapsel, der ligner valmuens. Den let bitre, men samtidig skarpe, let peberagtige smag skyldes indholdet af æterisk olie (0,5-1%) samt bitterstoffet nigellin.

Mere end et olieholdigt frø
Hovedbestanddelen i det sorte frø er 21% protein samt 35% fed olie. Denne er gyldengul og stærkt aromatisk. Den indeholder ca. 85% sundhedsfremmende umættede fedtsyrer - op til ca. 25% enkeltumættede fedtsyrer og ca. 60% dobbeltumættet linolsyre (omega-6-fedtsyrer)' Fedtsyrer virker kolesterolsænkende og er generelt gavnlige for hjerte-kredsløbssystemet. Flerumættede fedtsyrer som linolsyre er livsnødvendige og må tilføres med maden. De er ansvarlige for talrige vigtige stofskiftefunktioner i organismen, de er byggesten for kroppens dannelse af hormoner (fx prostaglandiner), de regulerer immunsystemet og hæmmer allergiske reaktioner samt betændelsestilstande i kroppen.

Videnskabeligt underbygget
De mange virkninger af sort kommen bekræftes af nye undersøgelser fra mange steder i verden. De påviser alle de helbredsunderstøttende virkninger ved akne, hudbetændelse, neurodermatitis, skæl, astma, allergier, gigt og sågar ved bekæmpelse af tumorer. Amerikanske forskere har desuden i reagensforsøg påvist immunregulatoriske og krampeløsende effekter af sortkommenfrøene.

Både indvendig og udvendig
På ømme steder, ved saddeltryk, betændelser i hoven og ved svulster kan sort kommenolie give lindring ved ganske enkelt at dryppe nogle dråber på det pågældende sted og massere det let ind. Småskader og overfladiske snitsår kan man også behandle med en blanding af sort kommen og ægte æterisk lavendelolie ved duppe det på med en tot vat eller dryppe nogle dråber på såret.

I Orienten har man i århundreder brugt at blande lidt sort kommenfrø i foderet til særligt værdifulde heste, særlig ved luftvejsproblemer og hoste samt ved allergiske reaktioner og eksem. Også til stabilisering og styrkelse af det generelle immunforsvar har sortkommenfrø været kendt og anvendt, mens den æteriske olie har været brugt mod svampe- og bakterievækst og som parasitbekæmpelse.

Læs også:
Nigellafrø/sort kommen olie - naturlig hjælp til allergikere
Nigella/sort kommen: faraonernes medicin
Nigella – faraoernes medicin
Nigella/sort kommen - gammelt middel på ny fremmarch
Nigella/sort kommen - faraonernes styrkende kraft

Health News 2015

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012