Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

MSM og pollenallergi - historien om Jeff Roake

Kan du huske De Olympiske Lege i Atlanta i 1996? Vejret spillede en hovedrolle - det var stegende hedt med høj luftfugtighed og masser af pollen, der gjorde livet surt for allergikere som Jeff Roake, den officielle stævnespeaker ved cykelkonkurrencerne. 47-årige Roake er "Nordamerikas cykelstemme” ved alle større cykelløb. Han har lidt af allergi siden barndommen.

”Både atleterne og alle os, der på anden vis udfoldede os under OL, var ved at tørre ud”, husker han. ”Men jeg havde min hemmelige cocktail, der kunne holde min allergi nede og give mig energi - og sikre, at jeg havde en stærk stemme".

Roakes hemmelighed er MSM. Når han står over for et særligt krævende arrangement, forbereder han en MSM-cocktail: Han opløser MSM-krystaller i en termoflaske med varmt vand og tilsætter friskpresset citronsaft. Han gurgler blandingen flere gange om dagen og drikker derefter væsken. "Nogle dage skulle jeg speake tre-fire timer om morgenen og derefter tre-fire timer igen om eftermiddagen. Jeg havde det fint, trods vejret”.

Roake siger, at han ikke kunne have gjort det uden MSM. "Jeg er meget allergisk over for en hel masse ting", siger han. "Uanset hvad du nævner, er jeg allergisk over for det. Akut overfølsomhed over for hunde- og kattehår, husstøv, uld. Pollen. Alt. Da jeg var tolv, var jeg hos en specialist, som fortalte mig, at jeg havde et stort allergi-problem. Det var jeg sådan set godt klar over. Jeg vågnede ofte med småondt i halsen og tilstoppet næse. Eller jeg havde deciderede anfald, hvor min næse løb som en vandhane. Jeg havde det forfærdeligt i timevis. Pollensæsonen ville forværre min i forvejen ringe tilstand”.

”Lægen ordinerede den sædvanlige medicin, og jeg tog det hele. Antihistaminerne gjorde min næse og hals irriterende tør, og nogle gange følte jeg mig endnu værre tilpas. Hvis jeg tog medicinen om aftenen, var jeg helt slået ud næste dag. Efter et stykke tid humpede jeg bare igennem livet med allergiproblemerne og forsøgte at undgå at tage medicin, medmindre jeg var tvunget til det. I 1981 nævnte min mor MSM for mig. Hun arbejdede for dr. Jacob. Jeg begyndte at tage krystallerne i løbet af det følgende år, men ikke regelmæssigt. Jeg tog et gram om dagen, når jeg huskede det. Men efter nogle måneder bemærkede jeg, at jeg havde det bedre - så meget, at det var tydeligt, at MSM hjalp. Det var det eneste, jeg havde gjort anderledes. Så jeg anstrengte mig for at tage det regelmæssigt”.

Og det har Roake stort set gjort siden. "Der har været nogle tidspunkter igennem årene, hvor jeg er løbet tør for MSM. Hvis jeg ikke fik en ny forsyning hurtigt nok, inden for 4-5 dage, kunne jeg begynde at mærke mine bihuler, og mine øjne begyndte at løbe i vand”, siger han. ”Jeg måtte bare sikre mig, at jeg altid havde et lille lager, så jeg ikke skulle igennem den form for tortur igen. Og nu - med Buddy, Fifi og Blake i huset - kan jeg ikke tage nogen chancer".

Buddy er en korthårskat. Fifi er en meget langhåret kat. Blake er familiens hund. "Fifi kravler af og til rundt på mig", siger Roake. "Før MSM kunne jeg ikke være i et rum, hvor der havde været en kat - den behøvede ikke engang at være der samtidig med mig”.

Roake giver MSM æren for at holde ham og hans stemme i god form, da han arbejdede på ”Tour duPont”, et 14-dages etapecykelløb på den amerikanske østkyst, hvor også nogle af de bedste europæiske ryttere deltog. Det blev kørt mellem 1989 og 1996.

"Det var en stor udfordring ikke kun for de cykelryttere, der deltog, men også for stævnespeakerne”, siger Roake. "Det var to uger for fuld skrue med høj, non-stop kommentering. I den slags marathon-begivenheder bliver stemmen naturligvis dårligere dag for dag, og du bliver træt. En of de italienske team-læger spurgte mig engang, hvordan jeg holdt min stemme så kraftig. Jeg fortalte ham om MSM. Han blev overrasket og fortalte, at en af de førende europæiske cykelspeakere beskyttede sin stemme ved at tage steroider. Jeg havde tidligere hørt om rocksangere, der tog steroider for at bevare en kraftig stemme".

På krævende dage - eller når han føler den mindste lille kende allergi i næse og bihuler - fordobler Roake sin dosis til ca. 2 gram. Ellers kan han holde sin allergi i skak med en MSM-cocktail hver morgen. "Jeg tror ikke, at MSM har helbredt noget som helst, men jeg kan dårligt forestille mig, hvordan mit tiv ville have været uden", siger Roake. "Jeg fortsætter med at tage det for at få alle de gode egenskaber. Jeg bryder mig ikke om at forestille mig, at jeg ikke tog det".

Health News 2015

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012