Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

MSM og allergier

Da man første gang anvendte MSM til patienter, primært mod muskelsmerter og lignende problemer, blev en hestedyrlæge fra Portland, John Metcalf, DVM, interesseret i stoffet. Han kendte til DMSO og havde ofte anvendt det i sin praksis. Han ville nu undersøge, om MSM havde en indvirkning på skrantende heste med kroniske smerter. Men først besluttede han sig for at vurdere virkningen af MSM på sin egen allergi. Han beskrev i 1989 sin erfaring i Equine Veterinary Data, et nyhedsbrev, der uddeles til hestelæger:

"Til min store overraskelse fandt jeg ud af, at min allergi gik væk, og jeg kunne trække vejret mere frit. Jeg var blevet allergitestet nogle måneder før og havde fået konstateret, at jeg havde en alvorlig allergisk reaktion over for stort set alt, der havde med heste at gøre, inkl. hesten selv. Eftersom min praksis kun beskæftiger sig med heste, var det et stort problem. Efter at jeg begyndte at tilføje MSM til kosten, følte jeg mig bedre tilpas, end jeg har gjort i årevis. Jeg var ikke overbevist om, at bedringen skyldtes MSM, så jeg holdt op med at tage det og gik tilbage til den antihistaminbehandling, jeg havde fået tidligere. Mit helbred blev dårligere. Jeg tilføjede igen to gram MSM til kosten hver dag i to doser, og jeg fik det hurtigt bedre igen".

Lignende feedback fra patienter gjorde det snart klart, at MSM var ekstremt god mod allergi. Patienter sagde det samme igen og igen: at deres kroniske allergi var stærkt reduceret. Det var ofte personer med livslange problemer, og for hvem medicin kun havde haft en begrænset virkning.

Kommentaren fra en kvindelig patient for nogle år siden blev næsten refrænet på DMSO-klinikken: Jeg startede med at tage MSM for min gigt, og før jeg vidste af det, holdt jeg op med at nyse og hoste, og mine allergisymptomer forsvandt. Du drømmer ikke om, hvor dejlig en overraskelse det har været. Det er første gang, jeg kan sige, at min allergi er under kontrol. Jeg ville dele den glædelige nyhed med jer".

For allergikere er MSM en meget god nyhed. Efter mange år, hvor MSM har været brugt til at behandle smertepatienter, er det nu tydeligt, at den væsentligste virkning, stoffet har, er hurtig lindring af symptomerne på almindelige allergier. I hundredvis af tilfælde har dette kosttilskud vist sig at være yderst effektivt. Svær pollenallergi kan være invaliderende. Man nyser uophørligt. Øjnene brænder fra morgen til aften. Antihistamin hjælper måske, måske ikke. Virkningen af MSM på pollenallergi er så fantastisk i så mange tilfælde, at det måske kan vise sig at være det bedste middel siden antihistaminerne blev udviklet for et halvt århundrede siden.

Folk siger ofte, at de har bedre resultater med MSM end med antihistaminer. De fungerer for personer i alle aldre, fra små børn til 100-årige. I rigtigt mange tilfælde kommer signifikante forbedringer hurtigt, ofte i løbet af en dag eller to, selv hos personer, som har lidt af allergi i årevis. Selv inden man har fundet frem til den dosis, der er mest effektiv for den enkelte, vil man efter al sandsynlighed allerede have mærket en bedring. Ikke kun i forhold til den karakteristiske stoppede næse, nyseriet, de rindende øjne, hosten og bihulesymptomerne, men også andre problemer, som ved første øjekast ikke har nogen forbindelse til allergien, bliver bedret. MSM sætter ofte folk i stand til at skære betydeligt ned på allergimedicinen og i mange tilfælde helt holde op med at tage den. Men hvis du tager allergimedicin under henvisning fra lægen, skal du ikke ændre på dosis, før du har talt med lægen.

Ved allergi har symptomerne forbindelse til inflammation og svækket immunsystem. MSM er velgørende for begge områder. MSMs virkemåde er ikke som antihistaminer, som hæmmer histaminproduktionen. Derimod skal dets effektivitet snarere tilskrives en blokering af modtageligheden for histamin i følsomme væv, f.eks. slimhinderne i næsepassagen. Dette svarer nogenlunde til det at lukke døren til cellen og dermed forhindre histamin i at komme ind. Denne form for "blokade" forhindrer histamin i at skabe inflammation, hævelse og væskeophobning. Vi kender ikke den præcise mekanisme. Men vi ved, at observationer og rapporter om lindring er sande.

MSM kan også spille en rolle ved at give den nødvendige svovl til produktion af de antistoffer, kroppen skal bruge til at nedkæmpe bakterier og allergener og producere enzymer, der modvirker inflammation og fremmer reparation af beskadigede celler.

Kommentar fra Stanley Jacob, MD

Jeg har set hundredvis af allergier, der er blevet afhjulpet med MSM - herunder min egen. For mange år siden oplevede jeg den typiske elendighed, der er forbundet med sæsonallergi. Fra midten af april til midten af juli havde jeg brug for den sædvanlige hjælp fra antihistaminer. Dengang havde antihistaminer ofte en bivirkning i form af døsighed. I dag er det ikke i helt så høj grad tilfældet. Men på det tidspunkt var det den pris, man betalte for lindring. Hvis jeg ikke tog medicinen, brændte mine øjne, min næse løb eller stoppede til, så jeg ikke kunne trække vejret gennem den. Ofte holdt symptomerne sig hele dagen.

Jeg begyndte at tage MSM for mere end 20 år siden, og det har fuldstændigt fjernet mit problem. Ingen irriterede øjne. Ingen løbende næse. Ingen stoppet næse. Overhovedet ingen problemer i allergisæsonen. Jeg er fortsat med at tage MSM, og jeg har ikke en eneste gang været nødt til at tage antihistaminer.

I begyndelsen tog jeg MSM i kapselform, 2-3 mg kapsler om morgenen og samme dosis om aftenen. Senere tog jeg den samme mængde MSM, men fandt det lettere og mere effektivt, hvis jeg blandede krystallerne i en lille smule vand. Den dosis, jeg nu har behov for til at kontrollere min pollenallergi, er et gram morgen og aften.

Min søn Stephen, som nu er 46, udviklede alvorlig pollenallergi for ca. 10 år siden, da han havde samme alder, som jeg havde, da jeg udviklede allergien. Hans høfeber blev så stærk, at han måtte sygemelde sig. Han nøs uafbrudt. Hans øjne reagerede helt forfærdeligt. Så foreslog jeg ham at prøve MSM. Han siger følgende om sine erfaringer med MSM: "Jeg tog ca. 1 gram. I løbet af nogle få dage var der en markant reduktion i omfanget, og jeg fik det bedre og bedre, selvom jeg aldrig var helt fri for symptomer. Derefter begyndte jeg at tage MSM hvert år fra midten af maj til slutningen af juli. Jeg kunne generelt kontrollere symptomerne, selvom pollen nogle gange var så slemme, at jeg havde voldsomme anfald og ikke kunne arbejde".

"Med tiden lærte jeg, at hvis jeg startede på tilskuddet i god tiden inden starten på allergisæsonen og fordoblede dosis, kunne jeg få endnu bedre kontrol. Jeg har nu en lindring på ca. 65%, vil jeg gætte på. Selv i sidste sæson, som var ekstremt tør i Portland, klarede jeg det godt. Jeg har ikke været nødt til at sygemelde mig de sidste fire år - takket være MSM. Jeg ved, at jeg vil få det endnu bedre, hvis jeg øgede dosis, men når jeg gør det, får jeg en reaktion fra tarmsystemet. Min far og en masse andre mennesker, jeg kender, kan tage meget mere, end jeg kan. Det er bare den dosis, der virker bedst for mig, uden bivirkninger".

For nogle mennesker kan 1-2 gram to gange dagligt være nok til at holde symptomerne på pollenallergi i skak. Andre har måske brug for 3-4 gram to gange dagligt. Start altid med en lav mængde MSM og øg den daglige dosis langsomt, så du undgår problemer med mave-/tarmsystemet. Hvis du oplever ubehag, f.eks. øget eller løs afføring, så reducér dosis.

For den almindelige version af pollenallergi har du måske ikke brug for en særligt høj dosis. I hårdnakkede tilfælde kan du være nødt til at fordoble dosis - og endog fordoble igen. Men gør det langsomt. Når du når det effektive niveau, vil du hurtigt kunne mærke, at de allergiske symptomer letter.

Jeg har ofte fået spørgsmålet: "Hvad nu, hvis jeg bliver ved med at sætte dosis op, og de allergiske symptomer ikke forsvinder?" Mit svar er altid det samme: "Man kan ikke ramme plet hver eneste gang". Det virker ganske enkelt ikke for alle. Men det virker for mange. Og når det gælder pollenallergi, virker det for de fleste.

For det bedste resultat skal du tage MSM i opdelte doser i dagens løb. Min anbefaling er morgen og tidligt på aftenen. Aftendosis er vigtig, fordi pollen har en tendens til at ophobe sig i næsepassagen om natten, og derfor vil du opleve nys, hoste og brændende øjne, når du vågner. Den MSM, du tager om aftenen, vil ofte forhindre, at denne ophobning sker. Men tag det ikke for sent på aftenen. Det kan virke energigivende og derfor holde dig vågen.

Health News 2015

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012