Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Diabetes: Mineralet, der kan bekæmpe diabetes

Et enkelt mineral, som burde findes i store mængder i vores mad, er noget, du bør sætte på menuen, hvis du er i fare for at udvikle diabetes. Og mere end 68% af alle amerikanere mangler dette mineral.

Nu tror du nok, at der er tale om krom, der er vigtigt for blodsukkeret. Men et klinisk forsøg med diabetikere har vist, at du med masser af magnesium i kosten kan reducere din risiko for overvægt, kontrollere dit blodtryk, øge mængden af det "gode" HDL-kolesterol og undgå stofskiftesyndrom (en kombination af problemer, der omfatter fedt på maven, forhøjet blodtryk og svingende blodsukker).

"Vores analyse har vist, at indtag af magnesium fra fødevarer eller fødevarer og kosttilskud forbedrede mange diabetes-relaterede sundhedsparametre. Disse resultater viser desuden, hvor vigtigt det er at få den anbefalede mængde magnesium, og det illustrerer, hvor nyttigt det kan være med kosttilskud of magnesium, når den anbefalede dosis ikke kan opnås alene gennem kosten", siger forsker Yanni Papanikolaou, som er vicedirektør for næringsforskning ved Nutritional Strategies, Inc.

Det er let at komme til at mangle magnesium, som fortrinsvis findes i frugt og grønt - fordi vores afgrøder i dag desværre mangler vitaminer og mineraler.

Med nutidens industrialisering af landbruget og brug af gødning har vores grønsager mistet helt op til 40% af deres mineralindhold, viser et forsøg foretaget af Donald R. Davis, som er tidligere direktør for Biochemical Institute ved The University of Texas.

Og det er alvorligt: Din krop har brug for magnesium til mere end 300 forskellige fysiologiske processer.

Dine knogler lider, hvis de ikke får magnesium. Dine muskler fungerer dårligere, hvis du er ved at udgå for magnesium. Selv din knoglestyrke er afhængig af magnesium - og det samme gælder de celleprocesser, som sikrer kroppens energi.

De bedste fødevarekilder til magnesium ville normalt være grønne bladgrønsager og frugter og nødder.

Fabrikanterne beriger deres forarbejdede korn og mælk med magnesium, men det er ikke en god kilde. Det estimerede daglige behov for mænd er 330-350 mg pr. dag, for kvinder 225-265. Men for et optimalt helbred vil det være bedre for alle at få 500-1.000 mg om dagen. Som forventet viser forsøg af amerikanernes kost, at vi ikke engang opfylder minimumskravet.

"Mangel på mikronæringsstoffer er et globalt problem", siger forsker James Brooks. "Tilskud af magnesium til kosten, sammen med de rigtige valg af fødevarer, giver evidensbaseret mulighed for at opfylde de estimerede gennemsnitlige minimumskrav".

Hvis du mener, at du har behov for tilskud, siger dr. Michael Cutler, skat du tage magnesium med 100 mg + 2 x 50 mg B6 vitamin (pyridoxin) formiddag og eftermiddag. De to stoffer gør hinanden mere optagelige.

 

Health News 2015

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012