Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Granatæble kan medvirke til at forebygge brystkræft

Granatæblet - som ofte lovsynges for sin sundhedsfremmende indvirkning på hjertet - har fornylig vist sig også at have potentielt kræfthæmmende egenskaber. Et nyt forsøg har vist, at granatæble måske kan medvirke til at forebygge brystkræft.

Granatæblekerner producerer et kemisk stof kaldet ellaginsyre, som hæmmer det østrogen-producerende enzym aromatase, der spiller en hovedrolle for væksten i en brystkræftsvulst.

Ifølge American Cancer Society regnede man med, at der ville blive diagnosticeret 194.280 brystkræfttilfælde i 2009. 75% af alle tilfælde næres af østrogen.

Gennemførelse af forsøget
Forsøget, som blev gennemført ved Beckman Research lnstitute of the City of Hope i Californien og offentliggjort i Cancer Prevention Research, er det første, der har undersøgt virkningen af granatæblesaft på aromatase. Forskerne undersøgte med laboratoriestests, hvordan 10 ellagitannin-afledte stoffer fra granatæbler påvirkede aromatase-aktiviteten og væksten i brystkræftceller.

Af de 10 stoffer, forskerne undersøgte, var urolithin B det, der var bedst til at hæmme væksten i brystkræftceller. Man ved ikke, hvor store mængder af stoffer der kræves for at virke på mennesker, og forskerne siger, at det muligvis ikke er muligt at få nok alene gennem kosten. Men de tilføjer, at det kan have en gavnlig indvirkning at inkludere granatæbler i kosten.

Behov for mere forskning
Selvom resultaterne er lovende, skal der gennemføres flere forsøg, før man kan slå fast, om indtagelse af granatæbler vil have samme virkning hos mennesker. ”Der er behov for mere forskning i de individuelle elementer og kombinationen af kemiske stoffer for at forstå de potentielle risici og fordele ved at bruge granatæblejuice eller isolerede stoffer med et sundhedsfremmende formål eller til beskyttelse mod kræft”, siger Powel Brown, MD, professor og leder af MD Anderson's Department of Clinical Cancer prevention.

Health News 2015

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012