Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Junkfood får din hjerne til at skrumpe!

Ifølge SpiegelOnline bliver man ikke blot tyk, men også dum, af at spise usundt. Junkfood kan få "hele hjerneregioner til at skrumpe", og det fører til en ond spiral, som igen bringer spisefunktionen ud of kontrol".

Og det har skam vidtrækkende konsekvenser: " En større hoftebredde hører sammen med en mindre hjerne". Mine damer, vogt jer for overgangsalderen! SpiegelOnline refererer til et forsøg, der viser, at sukker og fedt i maden ødelægger hippocampus. Mange overvægtige har som bekendt forhøjede betændelsesparametre - en følge af stofskiftesyndromet. Det forleder forskerne til at tro, at blod/hjernebarrieren bliver porøs, hvilket igen forvandler mennesker til ukontrollerbare zombier, som giver efter for deres trang til at æde og uvægerligt bliver overvægtige. Det har beboerne på sundhedsresorts formentlig allerede opdaget.

Der mangler naturligvis data for på dette. Hoftefedt er til syvende og sidst det synlige bevis på uhæmmet "ædelyst". Men hvad der er endnu værre: Hvis man bedre kan lide panna cotta end råkost, må man være neurologisk handicappet. Den biologiske sikring, der forhindrer, at vi holder fast ved meningsløse kostvaner, må nu af "hjerneforskere" omtydes til at være patologiske processer.

Hos SpiegelOnline lyder det således: Der findes nu "de første beviser på, at bestemte belønnings- og appetitcentre i storhjernen er mindre hos overvægtige, og der kan påvises strukturskader". Forskerne "analyserede både volumen på forskellige hjerneregioner og deres vandindhold - meget vand er et tegn på skader i nervevævet". Ser man det, vandskader i hjernen er åbenbart ikke nogen sjældenhed!

Data, data, data!
FocusOnline vil ikke stå tilbage og hævder derfor, at " færdigprodukter indskrænker intelligensen" - i det mindste hos små børn. "En vitaminrig kost gør dem derimod kloge". Dette er baseret på et forsøg med ”14.000 børn født mellem 1991 og 1992”, som blev udspurgt om deres kost. Resultatet viser, at grønsager allerede fra den sprøde treårsalder fremmer "hjernens udvikling".

"l modsætning hertil går indtagelsen af industrielt forarbejdede levnedsmidler, som indeholder meget sukker og fedt, hånd i hånd med en lavere intelligens". Klart nok, sukker og fedt er skidt for en barnehjerne!

Redaktionen på FocusOnline dækker tilsyneladende energibehovet i øverste etage ved at opvarme gamle blade og bruge biogas fra herretoilettet. Efter denne målestok er modermælk den rene skarntydesaft.

Naturligvis indeholder det omtalte forsøg ingen enkeltangivelse vedr. børns kost. Den bedrageriske hensigt med forsøget er tydelig i og med, at de (hemmeligholdte) spørgeskemaer blev ændret undervejs i forsøget - igen og igen. Data mangler fuldstændigt. Ligeledes hemmeligholder forfatterne, efter hvilke kriterier de har inddelt de madvarer, der indgår i undersøgelsen: Sund, Traditionel og Forarbejdet - og, når der statistisk var behov for det, udvidet med Snack. Og endelig deltog kun ca. halvdelen af de angivne 14.000 børn.

Men det korrekte resultat vil komme for en dag og kan ikke undskyldes med salatmangel i den tidlige barndom.

Læs også:
Organtransplantation 1
Antarktisk Krill olie - sundhedsfremmende egenskaber ved omega-3 fosfolipider
Blue Vision - en af naturens stærkeste antioxidanter 1
Rapport om en National Katastrofe - 6
Chrom - et mineral fra ungdommens kilde
Farlige kemikalier i maden
Lecithin Complex granulat - for din sundhed og vitalitet
Naturtandlæge: Sunde tænder, sund krop
Ginkgo biloba beskytter og bevarer din hjerne
Stress - og hvordan du undgår det 1
Probiotik kan fremme de mentale funktioner hos diabetikere
Antarktisk Krill olie optimerer indholdet af DHA i kroppen
Lecithin Complex
Amalgam: Den videnskabelige sandhed om amalgam
Organtransplantation 2
Kreatin Victory anti-aging - for en sund hjerne og krop i den tredje alder
Alzheimer's - sådan kan du forebygge
Omega-3 fedtsyrer virker på abers hjerner
Alzheimers - ny behandling?
Dansk hypertentionsselskab 

Referencer:
Schultz N. Junkfood lässt Gehirn Schrumpfen. SpiegelOnline, 18.01.2011.
Anon. Fertigprodukte schmälern die Intelligenz. FocusOnline,11.02.2011.
Cazettes F et al: Obesity-mediated inflammation may damage the brain circuit that regulates food intake. Brain Research 2011:1373:101-109.
Kanoski SE, Davidson TL. Western diet consumption and cognitive impairment. Links to hippocampal dysfunction and obesite 2011.
Northstone K et al: Are dietary patterns in childhood associated with IQ at 8 years of age? A population-based cohort study. Journal of Epidemiology and Community Health, 2011.

Health News 2015

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012