Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ezetimibe - det stof, du ikke vil tage i stedet for statiner

Kære læser!

Nogle af jer har måske set vores seneste indlæg på "The Cholesterol Truth", der forklarer, hvordan en ganske almindelig tomat kan være lige så effektiv som statiner til at regulere kolesterolindholdet i blodet... Og det bedste af det hele er, at tomater helt sikkert ikke har de samme negative bivirkninger som statiner - og her taler vi om alt fra muskelsmerter til kræft.

Og det er det, der irriterer mig mest! Når det drejer sig om de store lægemiddelvirksomheders farlige produkter, der oversvømmer markedet, så bliver bivirkningerne altid fortiet eller fejet ind under gulvtæppet!

Fanget i farma-edderkoppens net
Lad os sige, at din læge har overbevist dig om, at dit kolesteroltal er 'farligt' højt, og at du skal have det ned på det latterligt lave niveau, som generelt anbefales... Men du har læst, hvad vi har skrevet om risikoen ved at tage statiner, og derfor affærdiger du ham med et beslutsomt 'Ellers mange tak!'

Inden du får set dig om, præsenterer han et andet middel ved navn ezetimibe (det generiske navn for Ezelrol) som et alternativ til statiner… fordi dit kolesteroltal skal jo partout ned, for kolesterol ER vores fjende nr. 1 - hvis du nu lige skulle have glemt det!

Din læge er så overbevisende, at du beslutter dig til at give pillen en chance. Han siger jo, at ezetimibe fungerer helt anderledes end statiner - stoffet hindrer optagelsen af kolesterol fra mavesækken.

Fint!

Næhnej, det er overhovedet ikke fint!
Der bliver ofte advaret om, at alle lægemidler har bivirkninger. Men hvis du kigger på listen over bivirkninger ved ezetimibe, tror jeg, at du ville flygte over hals og hoved... eller også ville du begynde at kigge dig om efter en anden læge, som har en mere naturlig tilgang til kolesteroltal...

Her noget af det, du kan forvente af bivirkninger: Diarre, mavesmerter, hovedpine, betændelse i bugspytkirtlen, kvalme, bihulebetændelse, halsbetændelse, virusinfektioner, rygsmerter, myopati, rhabdomyolyse (muskelsvækkelse som den, man ser ved indtagelse af statiner), nedsat leverfunktion, galdesten og inflammation i galdeblæren, træthed, hoste, anafylaktisk chok, udslæt og erythema multiforme (en allergisk hudreaktion).

Og hvad der er endnu værre: De fleste læger ordinerer ezetimibe sammen med statiner! Kan du forestille dig de bivirkninger, du får af denne giftige cocktail?

I sit seneste indlæg skriver dr. John Briffa mere om risici ved at tage stationer og ezetimibe sammen. Jeg er næsten sikker på, at hvis du læser, hvad han skriver, vil du undre dig over, at midlet stadig er på markedet.

François Lubbe, redaktør, Storbritannien

Kilde: Daily Health News

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012