Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kinesisk Malurt kapsler – et naturmiddel i Nobelpris-klassen!

Tre forskere fra henholdsvis Irland, Japan og Kina er i 2015 blevet tildelt Nobelprisen i medicin for deres opdagelser inden for behandling af parasitter.

Irske William Campbell og japanske Satoshi Omura tildeles den ene halvdel af prisen for deres forskning inden for infektioner forårsaget af parasit-orme, mens kinesiske Youyou Tu får den anden halvdel af prisen for sin opdagelse af en ny behandling af malaria.

Malaria er stadig den mest alvorlige tropesygdom og er ikke aftagende. En af de vigtigste årsager er, at malariamyggen P. falciparum har udviklet resistens over for klassiske malariamidler som klorokin og kinin. Det fik i 1960’erne den kinesiske forsker Youyou Tu til at lede efter alternativer i den ældgamle urteviden i traditionel kinesisk medicin. I 1971 isolerede hun stoffet artemisinin, der findes i bladene i kinesisk malurt (Artemisia annua, kin.: quinghao). Stoffet viste sig at være højvirksomt mod malaria i dyreforsøg og senere som et medikament til mennesker.

Artemisinin har en helt anden kemisk struktur end de aktive stoffer i de gængse malariamidler, virkemekanismen er en anden, og virkningen er også hurtigere. Midlet angriber, når malaria-parasitterne er trængt i ofrets blodceller. Når artemisinin kommer i kontakt med de inficerede, røde blodceller, får det høje jernindhold i disse virkestoffet til at nedbrydes i flere frie radikaler, og det er disse, som dræber parasitterne i cellen.

Kinesisk Malurt kapsler med artemisinin bruges som et supplement til andre antimalaria-præparater. Præparatet reducerer risikoen for at udvikle sygdommen samt fremskynder helbredelsesprocessen.

Health News 2015

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012