Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kosttilskud - selv i lave doser - kan årligt redde 48.000 liv

En ny stor helbredsundersøgelse offentliggjort online har vist, at personer, der hver dag spiser et multivitamintilskud, sænker risikoen for kræft med 8%. Dette vigtige resultat bekræfter, hvad kosteksperter og medicinforskere har vidst de sidste 50 år: At tilskud af essentielle næringsstoffer har en gavnlig indvirkning på helbredet og på forebyggelsen af sygdom.

Det er fantastiske nyheder for alle! Antallet af kræftdødsfald i USA har i de senere år ligget i nærheden af 600.000 om året, og det er stigende. Hvis indtagelse af en multivitamintablet kan forebygge 8%, kan 48.000 liv skånes om året i USA – med blot en lille billig vitaminpille hver dag'

Forsøget i detaljer
Forsøget blev gennem ført på ca. 15.000 ældre mænd, der blev inddelt i to grupper, hvoraf halvdelen skulle tage en multivitamin-tablet og den anden et placebopræparat. Mændene i forsøget var læger i alderen 50+ med en gennemsnitsalder på 64, og den mest almindelige kræftform var prostatakræft. Generelt var risikoen for kræft lav, ca. 2% pr. person pr. år.

Efter ca. 11 år opgjorde man antallet af kræfttilfælde blandt de 15.000 deltagere. De, der tog multivitamin-tabletten, havde 89 færre tilfælde af kræft (1.379 mod 1.290), hvilket svarer til en reduktion på 8%. Dette resultat er, selvom det er beskedent, statistisk signifikant, fordi reduktionen var større, end man kunne forvente. Opstillet efter specifik kræfttype, f.eks. prostatakræft, kunne man dog ikke påvise nogen signifikant reduktion i risikoen, formentlig fordi antallet af tilfælde af hver kræfttype var for lav i de anvendte forsøgsmetoder. Men bedømt for alle typer var forsøget i stand til at vise en reduktion i den generelle kræftrisiko.

I mange årtier har man vidst, at en god kost sammen med passende doser af tilskud af essentielle næringsstoffer kan reducere risikoen for kroniske, aldersrelaterede sygdomme som kræft. Denne viden kommer fra læger, som har iagttaget deres patienter. Andre livsstilsændringer, f.eks., at holde op med at ryge, tabe sig og motionere regelmæssigt, er også kendt for at kunne reducere risikoen for kræft og andre kroniske sygdomme. Dermed føjer det nye forsøg ikke meget til vores eksisterende viden. De læger, som deltog i forsøget, var sunde og raske, og de fleste motionerede, spiste ganske meget frugt og grønt og røg ikke.

Læs også:
MAXIMUM - det bedste vitamin- og mineraltilskud med garanti!
Maximum - Danmarks bedste kostforsikring!
Multivitaminer + ginseng = Maximum Extra hjælper kræftpatienter
Maximum multivitaminer kan reducere kræftrisiko med næsten 10%
Multivitaminer får endelig den respekt, de fortjener

Ref.
Dickinson A, Boyon N, Shao A. Physicians and nurses use and recommend dietary supplements: report of a survey. Nutrition Journal2009, 8:29 doi: 10.1185/ 1475-2891-8-29.
Council for Responsible Nutrition. (2012). CRN Consumer Survey on Dietary Supplements.
Ames BN: Prevention of mutation, cancer, and other age-associated diseases by optimizing micronutrient intake. J Nucleic Acids.2010: article ID.725071. doi:10.4061/2010/725071

Health News 2015

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012