Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Forebyggelse af kræft med plantestoffer fra frugt

Epidemiologiske forsøg tyder på, at regelmæssig indtagelse af frugt og grønt nedsætter risikoen for kræft. Teorierne har gået på, at visse phytokemikalier (plantestoffer) er årsagen til disse sundhedsfremmende egenskaber.

I dette forsøg gik vi ud fra en formodning om, at fordelen ved at spise en kost med meget frugt og grønt skyldes den additive og synergistiske interaktion blandt de plantestoffer, der findes i uforarbejdede fødevarer - en interaktion, som direkte rammer de multiple signal-tranduktionsstier. Vi har påvist, at ekstrakter af plantestoffer fra uforarbejdede fødevarer har en stærk antioxidant og anti-sprednings-aktivitet og på en dosisafhængig måde effektivt hæmmer væksten af brystkræftsvulster i en rottemodel.

Mekanistiske forsøg har vist, at ekstrakter af plantestoffer fra uforarbejdede fødevarer hæmmer celledannelsen og fremkalder celledød både ved reagensglasforsøg med menneskelige brystkræftceller og på levende brystkræftvæv fra rotter. Ekstrakterne bremser kræftcellernes cyklus og hæmmer NF-kB-aktiveringen i menneskelige MCF-7 brystkræftceller.

Denne præsentation dækker vores igangværende forskning i phytokemikalier fra frugt til forebyggelse af kræft og fokuserer på, hvordan disse stoffer virker.


Reference:
Rui Hai Liu, Department of Food Science, Cornell University, 108 Stocking Hall, Ithaca, NY 14853, fax: 607 -254-4868.

Læs også:
Forstå ORAC - og antioxidant-værdier
ORAC-MAX 21 - praktisk hjælp til mere frugt og grønt - hver dag
Hvedekim - med en ORAC-værdi på 13.800
ORAC-MAX 21 - en hjælp til alle, der ikke spiser nok frugt og grønt
Spis grønnere med ORAC-MAX 21!
Bær kan forsinke hjernens aldring med op til 2½ år
ORAC-MAX 21 - frugt og grønt i kapsler

Health News 2016

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012