Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Nigellafrø og stofskiftet

En systematisk analyse af virkningen af nigellafrø på stofskifteparametre hos diabetikere 

Nye forskningsresultater tyder på, at visse lægeurter har en sundhedsfremmende indvirkning på en række stofskifteparametre.Nigella sativa kan således forbedre stofskiftefaktorer hos diabetikere. Tidligere analyser har fokuseret på de medicinske egenskaber ved nigellafrø, hvorimod formålet med det her omtalte forsøg var at undersøge virkningen af nigellafrø på stofskifteparametre hos patienter med diabetes mellitus.

Forskerne anvendte en række databaser til at udvælge artikler offentliggjort mellem 1995 og januar 2014, hvori nigellafrø, diabetes, blodsukkerniveau, lipider og insulin er omtalt. Efter at have fravalgt en række artikler, konferenceresumeer osv. stod de tilbage med 19 artikler (2 fra kliniske forsøg på mennesker, 14 fra forsøg på dyremodeller og 3 på dyrkede medier).

Alle forsøg tyder på, at nigellafrø kan regulere et forhøjet blodsukkerniveau og en dårlig lipid-profil ved hjælp af forskellige mekanismer, bl.a. frøets antioxidante egenskaber og indvirkning på insulinudskillelsen, glukoseoptagelsen, nydannelse af glukose og gen-ekspression. Nogle forsøg sammenlignede virkningen af forskellige former for nigella-præparater (ekstrakt, olie, pulver) og beskrev karakteristika ved deres virkning.

Konklusionen er, at Nigella sativa kan forbedre den glykæmiske status og lipid-profilen i diabetes-modeller.

Men der er behov for flere kliniske forsøg for at klarlægge de sundhedsfremmende egenskaber ved Nigella sativa, den effektive type og dosis til behandling af diabetes.

Kilde:
Heshmati J, Namazi N. Effects of black seed (Nigella sativa) on metabolic parameters in diabetes mellitus: a systematic review.

Health News 2016

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012