Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Nigella sativa: Beskyttende virkning ved olie og thymoquinon mod skader fra kræftmidlet cyclofosfamid

Indholdsstoffer i nigellafrø har angiveligt stærke antioxidante egenskaber. Behandling med kræfthæmmende midler som cyclofosfamid (CTX) skader betydeligt på grund af en overproduktion af reaktive iltarter, og det fører til øget iltningsbelastning.

Formålet med det her omtalte forsøg er at teste, om sortkommenolien eller dens aktive ingrediens, thymoquinon, kan reducere CTX-fremkaldt toksicitet. Albino-hanrotter blev behandlet i bughinden med placebo eller 200 mg/kg legemsvægt af CTX efterfulgt af indgivelse af hhv. sortkommenolie og thymoquinon hver anden dag i 12 dage. Indgivelsen af olie eller thymoquinon blev foretaget 6 timer før eller efter CTX-injektion.

24 timer efter sidste behandling med olie eller thymoquinon undersøgte man rotternes blod og lever med henblik på at analysere toksicitet-relaterede parametre. Behandling med CTX fremkaldte betydelige skader i form af en nedgang i hæmoglobin-koncentrationen og forøgelser i blodsukkerniveau, aktiviteten i leverenzymer, bilirubin, urinstof, creatinin, lipider (triglycerider og kolesterol) og fedtiltning i leveren. Behandling med sortkommenolie eller thymoquinon reducerede den generelle toksicitet betydeligt. De antitoksiske virkninger af sortkommenolie og thymoquinon blev sat i forbindelse med en induktion af antioxidante mekanismer. Disse resultater tyder på, at NSO eller thymoquinon kan sænke CTX-fremkaldt toksicitet ved at opregulere antioxidante mekanismer, der tyder på en potentiel klinisk applikation for disse stoffer til at minimere de skadelige virkninger af behandling med kræfthæmmende midler.

Kilde: Alenzi FQ, El-Bolkiny Yel-S, Salem ML. Protective effects of Nigella sativa oil and thymoquinone against toxicity induced by the anticancer drug cyclophosphamide. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20373678

Health News 2016

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012