Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Nigella sativa - en mirakelurt

Nigella sativa - sortkommen - er en lægeplante, der anvendes i udbredt grad verden over. Frøene og olien har en lang historie inden for folkemedicinen. Frøene er blevet brugt bredt til behandling af forskellige sygdomme og lidelser. I den islamiske litteratur anses planten for at være en af de vigtigste former for helbredende medicin. Sortkommen anbefales til regelmæssig brug i Tibb-e-Nabwi.

Sortkommen anvendes som blodtrykssænkende, leverstyrkende, vanddrivende, fordøjelsesfremmende, diarréhæmmende, appetitstimulerende, smertestillende og antibakterielt middel og mod forskellige hudlidelser. Omfattende undersøgelser af Nigella sativa er udført af forskellige forskere, og et bredt spektrum af dets farmakologiske virkninger er undersøgt, herunder antidiabetiske, kræfthæmmende, immunregulerende, smertestillende, antimikrobiale, betændelseshæmmende, krampestillende, bronkieudvidende, leverbeskyttende, nyrebeskyttende, mavebeskyttende og antioxiderende virkninger. På grund af dets mirakelvirkning er Nigella sativa blandt de allerbedste evidensbaserede medicinske produkter. Dette har også afsløret, at de fleste af de behandlingsmæssige egenskaber ved denne plante skyldes tilstedeværelsen af thymoquinon, som er en væsentlig biologisk aktiv komponent i den essentielle olie.

Den nærværende analyse er et forsøg på at give en detaljeret gennemgang af litteraturen på den videnskabelige forskning i de farmakognostiske egenskaber, den kemiske sammensætning og de farmakologiske aktiviteter af frøene fra denne plante.

Kilde: Ahmad A et al A review on therapeutic potential of Nigella sativa: A miracle herb. Asian Pac J Top Biomed, Maj 2013, 3(5):337-52. http://www.ncbi.ntm.nih.sov/pubmed/23646296

Health News 2016

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012