Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Antioxidanter kan reducere iltningsbelastning hos mænd med prostatakræft

Amerikanske forskere har påvist, at et højere indtag af antioxidanter kan føre til mindre iltningsbelastning blandt mænd med prostatakræft.

Denne seneste forskningsrapport over mænd med prostatakræft, der deltog i North Carolina-Louisiana Prostate Cancer Project, kommer i lyset af en voksende mængde beviser, der tyder på, at iltningsbelastning spiller en rolle for udviklingen af prostatakræft.

Forskerne kiggede på biologiske markører for iltningsbelastning i blod, urin og prostatavæv. De fandt frem til, at et større antioxidant-indtag havde en forbindelse til en lavere urin-koncentration af 8-isoprostan. En 10% stigning i antioxidant-indtaget viste et ikke-justeret fald på 1,1% i urin-indholdet af 8-isoprostan, som er blevet beskrevet som en "pålidelig markør" og en anerkendt "standard" for iltning af fedt.

"Forsøget viser, at indtaget af antioxidanter havde en forbindelse til mindre iltningsbelastning blandt mænd med prostatakræft", konkluderer forskerne i tidsskriftet British Journal of Nutrition. "Resultaterne af dette og andre forsøg retfærdiggør yderligere forskning på mennesker i de mekanismer, der ligger til grund for forholdet mellem antioxidanter i kosten og redox-status i prostatavævet og bestemmer, om dette forhold kan påvirke sygdommens omfang, udvikling og genoptræden".

Forsøget blev foretaget af forskere ved University of Connecticut, Roswell Park Cancer Institute, National Cancer Institute, Louisiana State University Health Sciences Centre, University of North Carolina, University of South Carolina og University of California.

Antioxidanter er molekyler, der findes i mange frugter og grønsager, som hæmmer iltningen af andre molekyler. Iltning indbefatter tab af elektroner, som kan producere frie radikaler. I en kædereaktion kan disse frie radikaler forårsage skader på cellerne.

Sundhedsanprisninger, der har specifik relation til betegnelsen antioxidant, er stort set ikke eksisterende i EU, hvor 149 ansøgninger indtil nu er blevet afvist af European Food Safety Authority (EFSA). Derimod har anprisninger om 'beskyttelse af celler mod oxidativt stress' haft større succes, idet de er godkendt for f.eks. kobber, E-vitamin, mangan, polyfenoler fra olivenolie og selen.

Læs også:
Ældes langsomt og med ynde - med antioxidanter
Forstå ORAC - og antioxidant-værdier
ORAC-MAX 21 - praktisk hjælp til mere frugt og grønt - hver dag
Frie radikaler og antioxidanter
Progræs og Ipe Roxo® mod prostata-adenom
Frie radikaler går amok - derfor er antioxidanter vigtige
Modstridende oplysninger om antioxidanter
Blåbær er sprængfyldt med antioxidanter
Bi-Aktiv Pollen tilhører antioxidanternes elite - 100% vegetabilsk
Blåbær indeholder flest antioxidanter
Antioxidanter: Får du de rigtige?
Antioxidanter og kræftbehandling
Prostatabeskyttelse
Selen hjælper stadig mod kræft 

Kilde: Vance TM et al. Intake of dietary antioxidants is inversely associated with biomarkers of oxidative stress among men with prostate cancer. British Journal of Nutrition, offentliggjort online forud for trykning, doi: 10.1017/50007114515004249 .

Health News 2016

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012