Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

K2 mod blodpropper og knogleskørhed

Vitaminet K2 har været gemt og glemt i årtier til trods for, at den danske biokemiker Henrik Dam i 1943 fik Nobels medicinpris for sin opdagelse af K-vitaminets eksistens.

I 1970’erne arbejdede danske forskere videre med Henrik Dams opdagelser, og det blev siden påvist, at K2 genopbygger ødelagt knoglevæv og hindrer forkalkninger og aflejringer i blodårerne.

De seneste to år er interessen dog vendt tilbage med fornyet styrke, og det er overlæge Henrik Hey fra Vejle Sygehus begejstret for.

- K2 er et helt essentielt vitamin i kampen mod knogleskørhed, som vi skønner, at flere end 400.000 danskere lider af. Hertil kommer, at det også har en veldokumenteret stor positiv effekt på hjerte- og kredsløbssygdomme, siger han.

Hans vurdering deles af den hollandske professor Cees Vermeer ved Maastricht Universitet, som regnes for Europas førende ekspert på vitamin K2. Universitetets forsøg viser, at K2 mindsker risikoen for blodprop i hjertet og reducerer afkalkningen af knogler. I begge tilfælde med op til 50 procent sammenlignet med normalbefolkningen.

Nobelprismodtager Dam, der som biokemiker havde speciale i ernæring, og en række andre danske og internationale forskere fastslår, at K2-vitamin fungerer i tarmen. Det er i århundreder blevet spist i Japan i form af det gærede sojaprodukt natto, som danner K2-vitamin i fordøjelsen.

Ifølge Henrik Hey, der også er i fuld gang med forskning i K2, er vitaminet vejen frem og særligt effektivt, når det kombineres med tilskud af D3-vitamin og derved styrker immunforsvaret.

Health News 2016

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012