Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Danmark topper listen over lande med flest kræftsyge

WHO-rapport peger på rygning og alkohol som de vigtigste årsager

Ifølge rapporten fra verdenssundhedsorganisationen WHO bliver 326 danskere ud af 100.000 hvert år ramt af kræft - og det er flere end noget andet land i verden.

Hans Henrik Storm, som er forebyggelses- og dokumentationschef i Kræftens Bekæmpelse erkender, at kræftforekomsten i Danmark er høj.

”Vi har jo haft en stærkt rygende befolkning indtil for ganske nylig, og det skal vi altså betale for nogle år endnu. I det hele taget har vi et regulært vestligt mønster, og derfor skal vi også arbejde seriøst med vores kræftplaner og andre tiltag”, siger Hans Henrik Storm til Ritzau.

Hans britiske kollega professor Martin Wiseman, som er en af forskerne bag rapporten, siger, at Danmarks kedelige topplacering først og fremmest skyldes for meget alkohol og rygning og for lidt motion.

”Vi ved, at folk i højindkomstlande er mere tilbøjelige til at være overvægtige, drikke meget alkohol og være inaktive”, siger Martin Wiseman.

Han erkender dog, at den uheldige danske førsteplads også kan hænge sammen med, at lægerne er gode til at diagnosticere sygdommen. 

Men det ændrer ikke på, at usædvanligt mange danske kvinder er storrygere, hvilket også placerer Danmark på en andenplads, hvis man ser særskilt på antallet af årlige brystkræfttilfælde.

Professor Wiseman understreger dog, at det langt fra er umuligt at vende udviklingen.

”De høje incidensrater i Storbritannien, Danmark og andre højindkomstlande er ikke uundgåelige, og ændringer i folks livsstil kan gøre en stor forskel i forhold til risikoen for at udvikle kræft”, siger Martin Wiseman.

Kilde: Ritzau, 24.01.2011


 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012