Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Rød ginseng kan hjælpe ved hjertesygdomme

Rød ginseng kan være med til at redde menneskeliv. Meget tyder på, at det årtusinder gamle naturlægemiddel er virksomt eller forebyggende over for den sygdomsgruppe, der er langt den største dødsårsag i det moderne samfund overhovedet:

Hjertesygdomme og kredsløbssygdomme. Dette er konklusionen af de foreløbige studier, 1. reservelæge Klavs Nicholson, Københavns Kommunehospital, har foretaget af det forbløffende naturlægemiddels virkninger.

Klavs Nicholson er formand for Dansk Selskab for Biologisk Medicin - en hurtig voksende forening af læger, som har interesse for helbredelsesmetoder og præparater, der går ud over den almindelige, kemiske medicin.

1. reservelægen mener, at den røde ginseng med fordel kan bruges på tre patientgrupper indenfor kredsløbssygdomme - lidelser, der koster næsten tre mennesker i timen døgnet rundt.

Han peger på folk med: 1. Åreforkalkning. 2.”Svagt hjerte” og uregelmæssigt hjerteslag. 3. Blodpropper – specielt mennesker, der har overlevet en blodprop og går i fare for at få en til.

Det er væsentligst den forebyggende virkning, Klavs Nicholson sigter til. Til daglig arbejder han på Københavns Kommunehospitals Narkoseafdeling, hvor næsten hver vagt går med at redde folk i livsfare.

På sygehusafdelingen har han ikke - endnu - mulighed for at anvende ret mange af de naturlige lægemidler (eller biologisk medicin, som han foretrækker at kalde det), han interesserer sig for. Men han har indrettet en privatpraksis i sit hjem i Nivå nord for København, hvor han både udfører akupunktur og anvender biologisk medicin - og skriver huskesedler til patienterne om, hvad de skal købe i helsekostforretningerne, i stedet for at skrive de traditionelle recepter.

- Jeg har ikke noget ”bevis” i den gængse lægelige forstand på, at rød ginseng er virksomt mod hjertesygdomme, siger Klavs Nicholson. På den anden side har jeg set så overbevisende udenlandske - først og fremmest japanske - undersøgelser, at det ikke levner megen tvivl hos mig. Naturligvis vil jeg ikke stille mig op og hævde, at rød ginseng kan fjerne en fremskreden åreforkalkning, der allerede er en kendsgerning. Men jeg tror på, at ginseng kan virke forebyggende mod åreforkalkning - eller åreforedtning, som man måske rettere kunne kalde det - og derved forhindre en masse sygdomstilfælde i at opstå. I hvert fald står det fast i følge de meget omfattende japanske og amerikanske undersøgelser, der har fundet sted på området.

- Med hensyn til svagt hjerte – hjerteinsufficiens - føler jeg mig ud fra erfaringer med min egen praksis overbevist om, at ginseng virker. Jeg har prøvet at give det til patienter, som i forvejen får traditionel medicin mod svigtende hjertefunktion, f.eks. det såkaldte digitalis. Det har vist sig, at jeg efter nogle uger med høje doser af rød ginseng har kunnet sætte mængden af almindelig medicin ned, fordi ginsengens virkning har sat ind, siger Nicholson.

- Og endelig blodpropperne. Når ginseng virker mod åreforkalkning, er det logisk at tænke sig, at det også har en forebyggende effekt med hensyn til de blodpropper, som koster så mange menneskeliv. For mig at se er det særlig mennesker, der er i fare for at blive, ”andengangspatienter", som kan have gavn af ginseng som forebyggende middel mod blodpropper nummer to.

Klavs Nicholson hentyder blandt andet til, at en lang række undersøgelser har vist, at man er i langt større fare for at få en blodprop, når man allerede har haft en, end man ellers ville være. Risikoen menes at blive forøget med mellem 60 og 80 procent, fremgår det af en amerikansk-canadisk rapport, som blev offentliggjort fornylig.

I øvrigt vil Klavs Nicholson gå til Sundhedsstyrelsen og bede om tilladelse til, at rød, ginseng tages alvorligt - først og fremmest på den måde, at der iværksættes såkaldte dobbeltblindforsøg med de enkelte virkestoffer, rød ginseng indeholder.

Rød ginseng er - forresten som det eneste ginseng-produkt - sammensat af 13 ginsenosider. Den samlede virkning er efterhånden velkendt: forøgelsen af den fysiske og psykiske ydeevne, modvirkning af stress, forbedret koncentrationsevne osv. osv. (Sportsfolk i topklassen opviser op til 10 procent bedre resultater efter ginseng-indtagelse). Og i Østen har ginseng i årtusinder været kendt og højt værdsat som lægemiddel.

Hvad 1. reservelæge Klavs Nicholson ønsker er efter vestlige principper at gennemprøve de enkelte bestanddele - ginsenosider - i ginseng på bestemte sygdomme.

- Det foreligger kæmpemæssige dyreforsøg, som rent logisk med alle deres positive resultater må kunne overføres på mennesker. Eftersom ginseng er så effektivt og samtidig så ufarligt, kan der ikke være noget i vejen for, at der laves forsøg på mennesker.

Kilde: Lokalavisen, d. 25. sep. 1985.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012