Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Hvorfor skulle naturlig kræftkur holdes skjult i 23 år?

Coenzym Q10s kræfthæmmende egenskaber

Coenzym Q10 (ubiquinon) er et vitaminlignende, uskadeligt stof, som spiller en afgørende rolle for energiproduktionen i vores cellers kraftværker (mitochondrierne) - og det er en stærk antioxidant, som modvirker de frie radikalers skadelige aktivitet.

Der findes en stor (og stadigt voksende) mængde beviser for, at tilskud af CoQ10 kan beskytte os mod kredsløbssygdomme, og at stoffet er effektivt til behandling af angina (smerter i brystet), uregelmæssig hjerterytme og andre kredsløbssygdomme. Desuden har CoQ10 vist sig at kunne øge den forventede levetid hos forsøgsdyr.

Nye brystkræftforsøg
En af pionererne inden for forskning i CoQ10s kliniske egenskaber er Karl Folkers fra Institute for Biomedical Research ved University of Texas i Austin. Dr. Folkers har forsket i CoQ10 i ca. 35 år, og han har været medforfatter på adskillige lærebøger om emnet. Fornylig har han samarbejdet med Knud Lockwood, Sven Moesgaard og andre forskere ved en privatklinik i København om at vurdere de sundhedsfremmende egenskaber ved CoQ10 hos brystkræftpatienter - og opnået meget bemærkelsesværdige resultater.

I det første forsøg, som strakte sig over 1½ år, fik 32 brystkræftpatienter (32-81 år), som var klassificeret som ’højrisiko-patiente’, fordi deres svulster havde spredt sig til lymfeknuderne, en såkaldt ”Adjuvant Nutritional Protocol” (et supplerende ernæringsprogram) ud over standardbehandlinger i form af operation og kemoterapi. De fik følgende næringsstoffer dagligt som tilskud:

  • 2.850 mg C-vitamin
  • 2.500 mg E-vitamin
  • 58 mg betacaroten
  • 387 mcg selen (plus sekundære vitaminer og mineraler)
  • 1,2 g gamma-linolensyre (GLA)
  • 3,5 g omega-3 fedtsyrer og
  • 90 mg coenzym Q10

De danske forskere kom frem til følgende konklusion: ”Seks af de 32 patienter udviste delvis svulstregression, ingen af patienterne døde i forsøgsperioden (det forventede antal var fire), ingen af patienterne udviste tegn på yderligere, fjerne metastaser, og livskvaliteten blev forbedret (intet vægttab, reduceret indtagelse af smertestillende midler) hos alle deltagere... Efter to års forløb var alle patienter stadig i live.”

Resultatet af et øget indtag af CoQ10
De positive resultater ved dette forsøg fik forskerne til at øge dosis af CoQ10 til 390 mg pr. dag hos en af patienterne, en 59-årig kvinde med brystkræfttilfælde i familien. Denne kvinde var blevet opereret i juli 1999 for en ondartet svulst i venstre bryst. En mammografi viste i maj 1992, at der stadig var svulstvæv i hendes venstre bryst, og andre tests viste, at svulstceller havde spredt sig til hendes lymfeknuder. Fra oktober 1991 fik hun ovenstående tilskud af næringsstoffer om dagen. I oktober 1993 blev hendes daglige dosis af CoQ10 øget til 390 mg pr. dag. ”I november 1993 var svulsten ikke længere mærkbar ved palpering. En mammografi i december 1993 bekræftede, at hendes tilstand var normal uden tegn på svulster...”

Opmuntret af denne fuldstændige regression i en brystsvulst gav forskerne 390 mg CoQ10 til en 74-årig kvinde, som havde takket nej til endnu en operation, efter at hendes kræftsvulst ikke var fjernet ved et tidligere indgreb. I slutningen af 1993 begyndte hun med daglige doser på 390 mg CoQ10, og ”den 25. januar 1994 viste en klinisk undersøgelse ingen tegn på svulst eller metastaser. En mammografi viste intet tilbageværende svulstvæv. Fra og med februar 1994 fortsætter hun med 300 mg coenzym Q10. Hendes kliniske tilstand er glimrende”.

Yderligere tilfælde
Siden da har de danske forskere (og Folkers) behandlet yderligere tre patienter med 390 mg CoQ10 pr. dag i tillæg til et konventionelt behandlingsprogram. De rapporterer, at ”de mange metastaser i leveren på en 44-årig patient forsvandt - uden tegn på metastoser andre steder i kroppen. En 49-årig patient, som fik en dosis på 390 mg CoQ10, havde ingen tegn på svulst i pleurahulen efter seks måneder, og hendes tilstand var glimrende. En 75-årig patient med en svulst i brystet efter en brystbevarende operation viste ikke tegn på kræft på svulststedet eller metastaser efter indtagelse af 390 mg CoQ10 om dagen”.

Dr. Lockwood er onkolog og har behandlet 200 tilfælde af brystkræft om året i de seneste 35 år. Han siger, at han ”aldrig har set en spontan, fuldstændig regression af en 1,5-2 cm brystsvulst, og han har aldrig set en lignende regression med nogen form for konventionel svulsthæmmende behandling". Dr. Lockwood er overrasket over de bemærkelsesværdige kræfthæmmende egenskaber ved CoQ10, og han og hans kolleger vil også fremover behandle kræftpatienter med 390 mg CoQ10 om dagen.

Beskyttelse mod brystkræft med CoQ10
Dr. Folkers har påvist, at brystkræftpatienter har betydeligt mindre CoQ10 i blodet end raske. Denne opdagelse, kombineret med de bemærkelsesværdige resultater fra forsøgene med CoQ10 til danske kræftpatienter, er med til at overbevise forskerne om, at indtagelse af et tilskud af CoQ10 kan beskytte kvinder mod brystkræft.

Til forebyggelse anbefaler vi en CoQ10-dosis på 100 mg om dagen. Kvinder i højrisikogruppen på grund af tidligere tilfælde af brystkræft i familien eller på grund af tidligere brystkræft, bør tage 200-300 mg om dagen.

Health News 2016

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012