Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Tang – fremtidens fødemiddel?

Prof. Ole G. Mouritsen fra Syddansk Universitet mener, at vi skal spise mere tang, ja, faktisk et par gange om ugen

”Tang er simpelthen en fødekilde, vi har glemt, for jeg er ret overbevist om, at vores forfædre spiste tang. Vi får i den vestlige verden alt for mange omega 6 umættede fedtsyrer fra f.eks. sojabønner i forhold til omega 3 umættede fedtsyrer. Det er, fordi det er billigt og lettilgængeligt, og det har forskudt balancen”, siger han.

Ole G. Mouritsen beskæftiger sig i sin forskning med nogle fedtsyrer, der findes i tang, og som er yderst gavnlige for cellevæggene. De kan bl.a. påvirke hjernens modstandskraft mod psykisk sygdom.

”Der er rigtig god grund til at tro, at vores psyke påvirkes af det, vi spiser. Det karakteristiske i ændringen af vores kostmønster de sidste 100 år og specielt de sidste årtier er, at omega 3 er blevet vasket ud på bekostning af omega 6,” fortæller han.

Det betyder, at vi i dag formentlig spiser 10 gange mere omega 6 end omega 3, og det kan være en vigtig årsag til, at vi ser en enorm vækst i psykiske sygdomme i den vestlige verden. F.eks. forekommer depression otte gange så hyppigt i New Zealand som i Japan, hvor man spiser langt mere fisk og tang end dermed omega 3. Denne udvikling har store konsekvenser for de vestlige samfund.

”Omkostningerne ved at behandle nervebetingede sygdomme i Europa overstiger allerede nu alle infektionssygdomme tilsammen. Det er et gigantiske beløb, og det er i vækst”

Ole G. Mouritsens viden om tang og hans interesse for madlavning har resulteret i bogen ”Tang - grøntsager fra havet” - et digert værk fyldt med naturvidenskab, kulturhistorie og ideer til tangmad.

Fysikprofessoren forudser, man vil komme til at beskæftige sig meget mere med tang som fødekilde. Det vil nemlig blive stadig vanskeligere at brødføde verdens befolkning med afgrøder fra landjorden. Derfor er det en oplagt mulighed at vende sig til tang og alger, der er både sunde og billige fødemidler.

Læs også:
Blæretang - havalger får dig i form
Super Blæretang kapsler
Jod mod brystkræftsvulster
Blæretang, typisk analyse
Blæretang kapsler
Blæretang kapsler beriger din kost
Blæretang kapsler har flere helsevirkninger
Blæretang kapsler - alger giver dig vægttab
Blæretang kapsler - din kilde til naturligt jod

Kilde: Jyllands-Posten, 27. juli 2009.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012