Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Alternativ medicin - af Ty Bollinger

Bedstemors husråd er noget, de fleste kender til. Mange af os er vokset op med forældre, der har forsøgt sig med et husråd, inden de købte medicin eller (Gud forbyde det) bestilte tid hos lægen. For et par generationer siden gik man ikke til læge, medmindre der helt klart var tale om alvorlig sygdom, og man havde opbrugt alle muligheder for at behandle problemet hjemme. Og når lægerne ikke er tilgængelige - eller til at betale - søgte familierne til det, der nu om dage kaldes holistisk eller "alternativ" medicin.

Den "alternative" medicin er ikke ond
Før vi går i gang, skal vi så ikke lige kigge på de ord, der bliver brugt? Specielt udtrykkene "alternativ" medicin og "traditionel" medicin. Traditionel defineres som noget, der følger velkendte og gennemprøvede metoder. Men eftersom planter, fødevarer, rødder og andre naturlige ting er blevet anvendt i årtusinder, så burde naturmedicinen anses for at være traditionel, mens den medicin-basede lægekunst (som kun er et par hundrede år gammel) bør anses for at være "alternativ".

Tjah, den, der definerer ordene, vinder diskussionen... Ved at overbevise verden om, at medicinbaseret lægekunst er det traditionelle, har de store lægemiddelgiganter omdefineret ordet og overbevist mennesker verden over om, at denne type lægekunst er det ypperste, når det i virkeligheden ikke er det.

Jeg vil skynde mig at sige, at jeg ikke hævder, at moderne lægekunst er dårlig. Det er indiskutabelt, at utrolige fremskridt i den medicinske teknologi har reddet millioner af liv fra lidelse og død. Og der er ingen tvivl om, at mange læger og videnskabsfolk uddanner sig med det formål at hjælpe andre. Man vil gerne stole på sin læge. Man vil gerne stole på, at de piller, man får ordineret, vil få dig til at føle dig bedre tilpas.

Men vi er blevet blinde for en meget farlig trend. For mange af os lytter til "de professionelle" og regner med, at den læge, vi går til, handler til vores bedste. Men når lægen lytter til problemet, nikker uden at forholde sig til noget, rækker ud efter receptblokken og siger farvel - ja, så forsvinder ens tillid. Og værre er det, at et flertal af patienterne nu spørger efter et bestemt medicinsk præparat. De ved, hvad de vil have, fordi de har set reklamer på tv - et præparat, der skal klare det problem, de ikke vidste, at de havde.

At opgive at have magten over sit eget helbred
I løbet af de seneste årtier har der været en skræmmende ’profit frem for patienter’- tilgang, som bogstavelig talt ændrer den måde, vi lever på, og den måde, vi tager os af vores kroppe på. Hvornår holdt vi op med at forsøge? Hvordan nåede vi hertil? Hvordan kan det være, at vi nu går til læge og tigger om piller til at klare alle de småproblemer, der opstår? Hvad er det, der har fået vores fokus til at ændre sig fra naturmidler til lægemidler?

 • Spis al den junkfood, du har lyst til- her er en pille mod forhøjet blodsukker.
 • Lad være med at dyrke motion - her er en pille mod fedme.
 • Stress er ikke noget særligt - her er en pille, der hjælper på humøret.
 • Vælt du bare sukker i dig - vi er klar med insulin.
 • Ryg, gå i solarium og spis giftstoffer - kemoterapi reparerer skaderne.

Hvorfor skulle man tænke over, hvad man gør, når der er en pille, der kan klare konsekvenserne af maden, miljøet og dine livsstilsvalg?Heldigvis er det ikke tilgangen hos de behandlere, der praktiserer naturlige behandlingsformer. Men de er desværre genstand for masser af dårlig omtale.

"Alternativ" er et bandeord for lægemiddelindustrien og medicin-mafiaen
Nu om dage rynkes der på næsen ad naturlige alternativer, og patienter, der lader sig behandle alternativt, gøres til grin. Det er ikke nogen hemmelighed, at den konventionelle lægeverden længe har leet hånligt ad de holistiske og alternative behandleres metoder og ideer. De taler offentligt om at beskytte folkesundheden, men i al hemmelighed hvisker de om at beskytte et monopol, som giver store profitter og fordele.

Visse læger og lægemiddelgiganter vil ikke have, at vi bevæger os tilbage til tidligere tider - de er bange for at miste den enorme indtjening, de har på receptpligtig og håndkøbsmedicin. Lyder det ekstremt?

Krigen mod alternativ medicin
Tænk over det her: American Medical Association (AMA) har siden 1920'erne ført krig mod hele kiropraktorstanden. Ved at sprede usandheder og propaganda forsøger AMA at miskreditere kiropraktorer som kvaksalvere og charlataner. De får skyld for at være vore dages sælgere af slangeolie - "helbredere", der gør mere skade end gavn.

Så sent som i 1987 blev AMA og adskillige andre lægefaglige organisationer fundet skyldige i forsøg på at skabe et behandlingsmonopol i USA. Retten fandt AMA skyldig i at

 • nedgøre naturopater, kiropraktorer og osteopater systematisk
 • offentliggøre og sprede propaganda med det specifikke formål at ødelægge andre behandleres rygte
 • tvinge læger til at afslå at samarbejde med naturopater, kiropraktorer og osteopater om behandling af patienter
 • afslå hospitalsadgang til naturopater, kiropraktorer og osteopater.

På trods af, at organisationen blev fundet skyldig i disse uhyrligheder, og selvom døren efterhånden står en smule på klem for osteopater, så fortsætter krigen via masser af smuthuller i dommen. Organisationerne har blot ændret deres angrebsstil. I 2006 udbasunerede AMA offentligt organisationens modstand mod certificering af naturopater. Psykiaterne hoppede med på vognen og miskrediterede psykologer sammen med naturopater, kiropraktorer og jordemødre.

AMA hævder, at modstanden er baseret på deres bekymring for sikkerhed og kvalitet i patientbehandlingen. Og krigen er langt fra ovre. AMA driver fortsat lobbyaktivitet for at få myndighederne i de enkelte stater til at nægte folk retten til at praktisere, hvis deres uddannelse ikke indeholder ordene "Doctor of Medicine" eller "Doctor of Osteopathic Medicine". De ønsker, at de enkelte stater skal omskrive reglerne, så de passer til det spil, AMA ønsker at spille.

Alternative behandlere er hurtige til at komme med nogle af de vigtigste grunde til, at man bør lade sig behandle af ikke-konventionelle læger. De henviser til statistikker, som tydeligt viser, at der dør flere mennesker af bivirkninger ved lægeordineret medicin, hospitalsfejl, infektioner, der opstår i forbindelse med hospitalsbehandling, og unødvendige operationer. Du kan jo prøve at sammenligne det med det relativt lave antal patientskader som følge af alternativ behandling.

Hvis AMA virkelig bekymrede sig, ville de feje for egen dør i stedet for at feje skidtet ind under gulvtæppet og forsøge at skyde skylden på nogen, der ikke har den. Men de er ikke de eneste skurke...

 • American Dental Association (ADA) støtter stadig brugen af giftigt kviksølv i fyldninger - og rynker hånligt på næsen ad natur-tandlæger, der bruger alternative fyldningsmetoder i patienternes interesse.
 • Fluor har vist sig at gøre langt mere skade end gavn, men det bruges stadig ofte - med ADAs billigelse.
 • American Academy of Pediatrics (AAP) hævder, at man beskytter børn, men man vil ikke oplyse, hvor meget økonomisk støtte man modtager fra producenter af vaccine. De hemmeligholder rapporter om, hvor skadelige eller endog livstruende vacciner kan være.
 • Selv American Cancer Society bliver ved med at pege på alle andre - samtidig med, at man indgår partnerskaber med producenter af pesticider og lægemidler. Interessekonflikten ligger mellem økonomi og miljøforskning i årsagerne til de kræftsygdomme, de hævder at bekæmpe.

En undersøgelse viser, at 39% af alle kræftpatienter oplever, at lægen reagerede negativt på deres forespørgsel om alternativ behandling, og 4% af lægerne nægtede at fortsætte behandlingen, fordi patienten valgte naturmedicin.

Så længe de, der udstikker regler og retningslinjer, kontrolleres af læger og lægemiddelproducenter, vil det være op ad bakke for naturlæger og alternative behandlere. Ethvert lægemiddel, der sendes på markedet, følges af en kampagne i medierne, som skal aflede opmærksomheden fra den lange liste af bivirkninger.

Kiropraktorer udråbes som kvaksalvere - på trods af, at de har patienter med tydelige, dokumenterede og positive behandlingsresultater. Naturopater fortsætter med lige så stille at lindre patienternes lidelser via behandlinger, der har til formål at hjælpe og helbrede - ikke maskere eller skjule symptomer. Jordemødre giver forældre sikre, rolige og ustressede fødselsoplevelser. Mange forældre vil gerne skrive en fødselsplan og følge den - uden trusler om kejsersnit eller igangsættelse af fødslen, fordi lægen har en tidsplan eller ikke er uddannet i alternative metoder til at støtte moderen gennem fødslen.

Alternative læger praktiserer på trods af udfordringerne. De får deres uddannelse og starter praksis fuldt ud klar over, at de vil møde modstand hver eneste dag. På nettet kan man finde masser af sider, der er fulde af negative udtalelser fra personer, der beskylder dem for kvaksalveri. Positive udtalelser mødes med vantro og endog vrede.

Det er vore dages heksejagt, og der er måske ikke nogen, der brænder andre på bålet - men det er tæt på. Hvis AMA vinder kampen, ender det med, at vi alle sammen dør af den behandling, de giver os under påskud af viden og omsorg.

Som altid gælder det: Undersøg tingene selv. Tal med mere end én behandler, inden du tager en beslutning om, hvordan du vil lade dig behandle. Nogle gange kan en kombination af naturlig og traditionel behandling være det bedste. Det korte af det lange er, at det er DIN sygdom, DIN krop og DlT valg. Lad ikke nogen skræmme eller true dig til at tage det valg.

Resumé

 • I århundreder har vi haft tillid til det, der nu refereres til som holistisk eller "alternativ" medicin.
 • Planter, fødevarer, rødder og andre naturlige remedier er blevet anvendt i flere årtusinder, så det burde være naturmedicinen, der anses for "traditionel", mens den medicinbaserede er "alternativ".
 • I løbet af de seneste årtier har der været en "profit frem for patient"-indfaldsvinkel, som bogstavelig talt ændrer vores måde at leve og tage os af vores krop på.
 • Visse læger og store lægemiddelproducenter vil ikke have os til at gå tilbage til tidligere tiders behandlingsformer, fordi de risikerer at miste deres enorme indtjening på receptpligtig og håndkøbsmedicin.
 • Så længe de, der udstikker regler og retningslinjer, kontrolleres og støttes økonomisk af læger og lægemiddelgiganter, skal den alternative behandlerverden stadig kæmpe op ad bakke.
 • Tal med mere end en alternativ behandler, inden du træffer en beslutning om behandling. I nogle tilfælde kan en kombination af naturlig og traditionel medicin være det bedste, når man står over for en sygdom som f.eks. kræft. Det korte af det lange er, at det er din krop og dit valg.

Om Ty Bollinger
Ty Bollinger er lykkeligt gift og far til fire dejlige børn, kristen, forfatter af adskillige bestsellere, medicinsk forsker, radiovært, fortaler for frihed på sundhedsområdet, tidligere konkurrence-bodybuilder og statsautoriseret revisor. Efter at have mistet adskillige familiemedlemmer til kræft (inkl. sin mor og far) nægtede Ty at acceptere, at kemoterapi, strålebehandling og operation var de mest effektive behandlingsformer mod kræft. Han satte sig for at lære så meget som muligt om alternativ kræftbehandling og medicinindustrien. Han har nu gjort det til sin mission at dele det mest iøjnefaldende, han har fundet frem til: At hovedparten af alle sygdomme (inkl. kræft) let kan forebygges og endog helbredes uden lægemidler og operation. Ty holder foredrag på seminarer, konferencer og er ofte gæst i forskellige radioshows. Desuden skriver han for adskillige tidsskrifter og websites. Han taler af personlig erfaring og med basis i sin omfattende forskning - og derfor når han ud til og er i stand til at ændre tusindvis af menneskers liv verden over.

Health News 2016

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012